De Groene Karavaan brengt laatste activiteiten naar Salland

ZWOLLE – Een fietstocht langs de IJssel, een paddenstoelenexcursie en een afsluitende ecologische infomarkt zijn een paar van de laatste, vrij toegankelijke activiteiten van de Groene Karavaan van het provinciale programma Natuur voor Elkaar. De karavaan trekt momenteel door de gemeenten Deventer, Raalte en Olst-Wijhe met tal van groene initiatieven.

Een onderdeel van de Groene Karavaan zijn de Babybomenactiedagen van natuur- en milieueducatie & kinderboerderij De Ulebelt in Deventer. Op vrijdag 11 november worden in Olst overtollige boompjes uitgegraven. De boompjes worden uitgedeeld aan mensen die er plek voor hebben, binnen of buiten de stad.
Journalist en verhalenverteller Wim Eikelboom begeleidt op vrijdag 11 november een bijzondere fietstocht door het IJssellandschap. Hij vertelt daarbij hoe je het IJssellandschap kunt lezen. Hoe heeft de IJssel het landschap gevormd? Welke veranderingen hebben zich in dat landschap voltrokken en hoe herken je dat? Eikelboom vertrekt met de groep om 10.00 uur vanaf de parkeerplaats bij hotel Gaia aan de IJsseldijk/Schapenzandweg in Diepenveen.

Paddenstoelen

Voor wie altijd al meer wil weten over paddenstoelen verzorgt ecoloog Adriaan de Gelder op vrijdag 11 november een excursie op de Sallandse Heuvelrug. Hij begint om 10.00 uur bij de natuurschuur van Herberg De Pas aan de Molenweg 2 in Haarle. Hij neemt de deelnemers twee uur lang mee in de wereld van de paddenstoelen. Welke soorten zijn er, wat zijn de paddenstoelen nodig en waar komen ze voor?

De vrij toegankelijke infomarkt ‘In Groene Doen’ op zaterdag 12 november in het Holstohus in Olst vormt de afsluiting van de Groene Karavaan Salland. Er zijn infotafels en bezoekers kunnen vragen stellen aan de mensen van Sallandse groene initiatieven. Tevens is er een breed aanbod aan workshops en excursies, er draaien filmpjes en er zijn boekpresentaties waaronder die van het boek over Het Natuurlijk Huus in Raalte. De markt duurt van 12.00 tot 17.00 uur.

Meld je aan voor de activiteiten via www.groenekaravaanoverijssel.nl. Op de site staat ook het complete programma.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.