Bas Peters pakt winst bij vijfde editie Dutch Masters of MTB

0244561_DSC00718.jpg
.

HAARLE – Bas Peters uit Heythuysen (Limburg) heeft afgelopen zondag de vijfde editie van Dutch Masters of MTB op zijn naam gezet. Hij kwam als eerste over de finish bij de monstertocht van 200 kilometer vanuit Haarle. Amanda Slot-Willems won bij de vrouwen.

Tom Bonder en Pim Funke wonnen de twee keer 100 kilometer bij de mannen; Tessa Neefjes en Jannitta van den Brink zetten bij de vrouwen dat onderdeel op hun naam. Tenslotte won Gerjan Olsder de E-bike afstand van 100 km. Op de foto Bas Peters, net over de finish, die nog adem over heeft om vragen te beantwoorden. “Het is allemaal goed verlopen”, vertelt Jan Besten dinsdagochtend namens wielerclub SaMo, die de monstertocht organiseert. “We zijn nu de laatste dingetjes aan opruimen.” Besten meldt dat er in totaal zo’n 750 deelnemers aan de start verschenen. “Het was wel koud, maar door de vorst was het ook een snelle editie. De laatste dertig rijders die over de finish kwamen hebben nog wat regen gehad, maar de rest hield het droog.” Wel waren er twee ongevallen te betreuren. Een rijder brak bij een val zijn sleutelbeen, maar reed vervolgens zelf door naar het ziekenhuis. Een andere rijder werd met de ambulance afgevoerd nadat hij vlak voor de finish tegen een hek was gefietst.
Foto: Annet van Raalten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.