Vrijwilligers gezocht voor Babyboomdagen

0241765_babyboomvrouwman.jpg
.

REGIO – Vanaf eind oktober zijn er Babybomendagen in Deventer en Olst. Iedereen die zin heeft om een dagje te ‘aarden’ en bij wil dragen aan vergroening, kan zich opgeven. De vrijwilligers helpen mee om boompjes te oogsten en/of te assisteren bij het uitgeven van de boompjes aan mensen die ze thuis (of elders) een plek willen geven. De organisatie is in handen van Stichting de Ulebelt in Deventer.

Babyboompjes zijn jonge boompjes, oftewel zaailingen. De boompjes staan vaak zo dicht op elkaar dat ze niet kunnen uitgroeien tot volwassen bomen. Daarom worden de boompjes uitgegraven en naar De Ulebelt in Deventer gebracht. Daar worden ze opgehaald door tuinbezitters en terreineigenaren. Zo krijgen ze een nieuwe plek om verder te groeien. De boompjes zijn gratis maar een gift is zeer welkom.
Het is mogelijk om een hele dag mee te doen of een halve dag. Voor iedereen die een hele dag komt helpen, is er een vegetarische lunch. De dag wordt afgesloten met een drankje en iets lekkers. De deelnemers mogen na afloop ook een boompje (of meer) meenemen.
Op zaterdag 29 oktober en vrijdag 4 november worden boompjes ‘geoogst’ in Deventer; op vrijdag 11 november in Olst en op vrijdag 18 november in Deventer en omgeving. Op de zaterdagen 5 en 19 november zijn er ‘boomdeeldagen’ op de Ulebelt.
Kijk op www.ulebelt.nl/babybomenactie voor meer info en aanmelding. Aanmelders krijgen een mail met praktische info. Wie een gratis boompje of meer wil ophalen op De Ulebelt, kan zich ook aanmelden via deze website. Weet je een plek waar veel boompjes staan of heb je een vraag? Mail dan aan groeneloper@ulebelt.nl

Groene Karavaan

De babybomenactie wordt georganiseerd door de Ulebelt, De Groene Loper Deventer, in samenwerking met Dimence Groep en andere organisaties. De actie wordt mogelijk gemaakt door de Provincie Overijssel. De acties vallen binnen De Groene Karavaan Salland: van 29 oktober tot en met 12 november vinden er groene activiteiten plaats in Deventer, Raalte en Olst-Wijhe. De Groene Karavaan trekt de komende maanden door Overijssel. Met dit festival willen verschillende organisaties verenigd onder de vlag ‘Natuur voor Elkaar’ met de inwoners van de provincie de omgeving nóg groener maken en de biodiversiteit vergroten. De Ulebelt, expertisecentrum voor duurzaamheid, stimuleert en ondersteunt bewoners van de Deventer IJsselregio om bij te dragen aan een duurzame samenleving.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.