Praktische tips voor een lagere energierekening

(Advertorial)

De kosten voor gas en licht zijn de afgelopen periode enorm gestegen. Omdat het water bij veel mensen tot aan de lippen staat en bij een groot deel er zelfs overheen, is het tijd om hier iets aan te doen. Waar de overheid probeert middels een energie plafond om de kosten toch enigszins te drukken, zijn er nog altijd ontzettend veel Nederlanders die in financiële problemen komen. Je kunt je namelijk wel voorstellen hoe groot of de impact is voor de groep die maandelijks met minimale financiële middelen moet rondkomen. Voor deze groep is een verlaging van het energietarief niet voldoende om het hoofd boven water te kunnen houden. Om ervoor te zorgen dat je ook je eigen verbruik nog enigszins kunt beperken, hebben we een aantal praktische tips voor je.

Douche minder lang

Sta je normaalgesproken dagelijks tot wel een kwartier onder de douche? Dan is dit één van de eerste dingen waarop jij enorm kunt besparen. Wat we namelijk vaak zien, is dat de meeste mensen eerst een paar minuten onder de douche staan om even warm te worden. Vervolgens wassen ze hun lichaam en ook de haren en vervolgens worden ook nog even de tanden gepoetst. Als allerlaatst blijven ze dan nog even staan omdat het zo lekker warm is. Complete onzin als je het ons vraagt. Het poetsen van je tanden kan namelijk ook prima bij de wasbak en ook eerst een paar minuten opwarmen in niet noodzakelijk. Zorg er dus voor dat je je direct gaat wassen als je onder de douche staat en doe de douche uit op het moment dat je klaar bent. Dit scheelt je al snel tot enkele tientallen euro’s per maand. Serieus geld, vind je niet? Je kunt namelijk wel verschillende aanbieders voor energie vergelijken, maar wanneer je ontzettend veel onnodig gas gebruikt, heeft dit natuurlijk weinig tot geen zin.

Trek een dikke trui aan

Door de jaren heen zijn we zo verwend geworden, dat we eerder geneigd zijn om de verwarming een graadje hoger te zetten, dan om een dikke trui aan te doen. Vooral in de wintermaanden is dit ontzettend verstandig om te doen en scheelt je een hele hoop geld. Vooral wanneer je ‘s avonds toch lekker op de bank zit, is het dragen van een trui in combinatie met een heerlijk warm dekentje natuurlijk de perfecte manier om niet alleen te besparen op het gasverbruik, maar ook direct extra warmte en ook gezelligheid te creëren. Het op de bank met een dekentje naar een film of serie kijken blijft toch iets magisch houden.

Zet de verwarming een graadje lager voor je gaat slapen

Ga je iedere avond op hetzelfde tijdstip naar bed, dan is het verstandig om jezelf aan te wennen om de verwarming iedere avond een uur voordat je naar bed gaat een paar graden lager te zetten. Vooral wanneer je vloerverwarming hebt, dan blijft de warmte nog gemakkelijk een uur of zelfs langer in huis hangen. Houd dan natuurlijk wel je ramen en deuren gesloten en je kunt nog prima een uurtje beneden blijven zitten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.