Groen licht voor appartementen in Arkelstein 2

0241017_Arkelstein_2.jpg
.

RAALTE – Het Raalter college van B&W heeft het groene licht gegeven voor de plannen om 31 appartementen te realiseren in het al jaren leegstaande kantoorgebouw Arkelstein 2 bij Kruispunt Bos in Raalte. Het college is akkoord met het verlenen van de omgevingsvergunning voor een periode van vijftien jaar. Wel stelt het college dat de kans aanwezig is dat enkele ondernemers bezwaar gaan maken tegen de duur van het project (vijftien jaar).

Het vier verdiepingen tellende gebouw is eigendom van Rob Knobben. SallandWonen wil twee verdiepingen huren voor mensen die met spoed tijdelijke woonruimte zoeken. Denk hierbij aan jongeren, mensen die moeten verhuizen vanwege een baan in de gemeente, mensen in echtscheidingssituaties en statushouders die wachten op permanente woonruimte in de gemeente Raalte. Ook de gemeente Raalte wil twee verdiepingen huren voor de opvang van circa zestig vluchtelingen uit Oekraïne. Als de noodzaak om Oekraïners op te vangen vervalt, komen deze twee verdiepingen beschikbaar voor particuliere verhuur. SallandWonen blijft dan de andere twee verdiepingen huren.
Niet iedereen was vooraf even enthousiast. De gemeente laat weten dat er bij gesprekken met de omgeving (met ondernemers en omwonenden) enkele bezwaren en zorgen naar voren zijn gekomen. “De meeste bewoners vonden het alleen maar mooi”, vertelt wethouder Alexander Kreule. “Hun vragen gingen vooral over of er wel gedacht was aan speelruimte voor de kinderen uit Oekraïne. Maar de ondernemers keken er vooral vanuit zakelijk perspectief naar. Wat zijn de economische effecten hiervan.”
In elk geval heeft Knobben kans gezien om de bergingen op een passender plek te situeren. Volgens de gemeente is er op het terrein ook genoeg parkeerruimte voor de toekomstige bewoners. Maar de gemeente stelt dus ook dat niet aan alle bezwaren tegemoet kon worden gekomen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.