Gi-Ga-Groene Veldtocht voor achthonderd schoolkinderen in gemeente Raalte

0240520_Opening_Veldtocht.jpg
.

RAALTE – Afgelopen woensdag 5 oktober was de start van de Kinderboekenweek in heel Nederland. Maar voor achthonderd kinderen van zeven basisscholen uit de gemeente Raalte was het tegelijkertijd de start van de Veldtocht: een week bomvol kunst, cultuur en boeken. En met hetzelfde thema als de Kinderboekenweek: Gi-Ga-Groen.

De Gouden Emmer, Springplank en Dolfijn in Heino, de Linde in Laag-Zuthem, de St-Nicolaas in Lierderholthuis, St. Jozef in Nieuw-Heeten en de Zonnehof in Raalte; deze zeven scholen zijn het afgelopen half jaar samen met de combinatiefunctionaris cultuur, Mirjam Borger, druk bezig geweest met de voorbereidingen voor deze gezamenlijke Veldtocht. Het thema, een gezamenlijk openingsfilmpje voor 5 oktober, het Veldtochtlied, dans, workshops, voorstellingen, de afsluiting op 13 oktober: er kwam/komt heel wat bij de organisatie kijken.
Het resultaat? Bijna achthonderd kinderen worden tijdens de Veldtocht onder gedompeld in kunst en cultuur. Ze doen mee aan verschillende workshops op het gebied van vloggen, groene mode, insectenhotels, het tekenen van dieren, verven, muziekinstrumenten maken van afval en fotografie. Al deze workshops hebben één ding gemeen: ze staan in het teken van natuur en/of duurzaamheid. Bibliotheek Salland zorgt ervoor dat er in de bibliotheek op school allerlei boeken staan die te maken hebben met de natuur. Studenten van Landstede lezen de kinderen voor. En ook bij een aantal voorstellingen en workshops zijn de nodige leestips om de kinderen te stimuleren zoveel mogelijk te lezen.

Optredens

De omgeving van de scholen zal het niet ontgaan dat er een Veldtocht is. In Nieuw-Heeten krijgt het processiepad bijvoorbeeld een flinke opknapbeurt tijdens de Veldtocht. De Dolfijn en de Gouden Emmer zorgen ervoor dat de kinderen uit Oekraïne nauw betrokken worden bij de Veldtocht.
Op donderdag 13 oktober, de afsluiting van de Veldtocht, vinden er bovendien in en rondom de scholen exposities en optredens plaats, waarbij familie van de kinderen en buurtgenoten van de school van harte welkom zijn om te komen kijken. Zo gaan de kinderen van de Zonnehof langs woon-zorghuis de Hartkamp met de zwerfafvalfanfare. En het kan ook maar zo zijn, dat je in de buurt van een van de zeven deelnemende scholen een Happy Stone vindt…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.