Gemeente wil brandweerkazernes in Raalte en Heino onder handen nemen

RAALTE – Het Raalter college van B&W is akkoord met het projectplan voor de aanpak van de brandweerkazernes in Raalte en Heino. De huidige brandweerkazernes zijn verouderd en groot onderhoud is nodig. Hoewel de beide locaties gedateerd zijn, zijn ze echter op papier nog niet afgeschreven. Toch is er in Heino zoveel onderhoud nodig, dat wordt bekeken of sloop en nieuwbouw een betere optie vormen.

De beide panden zijn in eigendom van de gemeente Raalte, die ze verhuurt aan de Veiligheidsregio. De twee locaties voldoen niet meer aan de huidige behoeften van de brandweer. Er zijn inmiddels verschillende gebreken. Het dak van de kazerne in Heino is slecht, er is lekkage in de kelder en het klimaat in het gebouw laat ook te wensen over. Het beschikbare oppervlak in de beide kazernes schiet tekort. De brandweerauto’s zijn in de loop der jaren namelijk groter geworden. In Heino is er bovendien te weinig opslagruimte. Bij de komende werkzaamheden worden de panden ook verduurzaamd. Wat betreft de kazerne in Raalte is het ook mogelijk om de ambulancedienst daar plek te bieden. De gemeente spreekt van een ‘meekoppelkans’. Dat wordt allemaal verder onderzocht.
Het college van B&W wil volgend jaar een voorbereidingskrediet van een ton aanvragen. De gemeente hoopt het ontwerp en de kostenramingen begint 2023 gereed te hebben. Uitgangspunt is dat de verbouwingen kostenneutraal worden uitgevoerd. De investering moet worden terugbetaald met de inkomsten van de huur. Vanuit bestaande middelen is al zes ton beschikbaar voor verduurzaming.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.