Carolien Jonkman: Ouder worden

De afgelopen jaren gaan steeds meer overtuigingen van hoe wij mensen in elkaar zitten op de schop. Dit is een grote veranderingstijd. Er zijn grote mogelijkheden tot heling. Vele oudere mensen komen in de praktijk. Pastor en auteur Hans Stolp heeft een duidelijk artikel geschreven en dat hier bewerkt en met eigen ervaringen gedeeld wordt, om te inspireren.

‘Ons fysieke lichaam wordt, hoe langer we leven, steeds ouder en kan gaandeweg zijn energie, lenigheid en uithoudingsvermogen verliezen. Maar het bijzondere is, dat ons licht, ons etherische lichaam bij het ouder worden steeds jonger wordt. Als mensen zeggen: ‘Ik word langzamerhand wel wat ouder, maar ik voel me niet oud’ komt dat omdat ze zich meer vereenzelvigen met hun ziel – en dus met hun etherische lichaam- dan met hun fysieke lichaam.

De ouder wordende mens die denkt dat hij alleen maar bestaat uit een fysiek lichaam, zal zich een gevangene gaan voelen van de afbraak van zijn fysieke lichaam. Dan beginnen angsten, depressies, teleurstelling en somberheid de ziel binnen te trekken. Daardoor is het soms ook moeilijker om met de fysieke klachten om te gaan. Ook door andere omstandigheden blijkt dat het aantal mensen dat kiest voor zelfdoding (verhoudingsgewijs) heel hoog is in de groep van mensen boven de 75 jaar. Dat hoeft niet.

Hoe komt het dat ons etherische lichaam steeds jonger wordt? Het etherische lichaam is bij onze geboorte als het ware samengeperst tot een klein pakketje. Ik (Carolien) noemde dat altijd versluierd, verstopt. Bij oudere mensen gebeurde de versluiering rond het zevende levensjaar, in ieder mens meer of minder. Tegenwoordig blijven veel kwaliteiten van de ziel bij jonge kinderen open, er kan meer over gepraat worden en het wordt steeds meer erkend. Maar vroeger was dat bij veel mensen anders.

Na de midlifecrises opent het pakketje zich opnieuw. Het etherische lichaam / het licht verwijdt zich weer geleidelijk en begint zich op die manier steeds losser van het fysieke lichaam te maken. Ik, Carolien zie en voel dat de moleculen meer uit elkaar gaan staan. Hoe meer het etherische lichaam zich losser kan maken van het fysieke lichaam, hoe meer de eigen verjongende krachten ervan vrijkomen. Die vrijkomende krachten geven ons het gevoel dat we ondanks een haperend fysiek lichaam toch niet oud zijn.

Hoe meer het etherisch lichaam vrijkomt, hoe meer wij ook een directe verbinding met de geestelijke wereld kunnen gaan ervaren. Een 85-jarige man ervoer zijn overleden vrouw als een enorm warm gevoel door zijn hele lichaam en naar aanleiding van deze ervaring besefte hij dat hij rond zijn vijfde levensjaar al vaker ‘spookjes’ had gezien. Natuurlijk alleen als we openstaan voor die wereld. Mooie mogelijkheden.

Met grote dank aan Hans Stolp. Reageer gerust; info@carolienjonkman.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.