Open dag bij Crematorium Kranenburg

0237911_VG02.jpg
.

ZWOLLE – Op zaterdag 24 september opent Crematorium Kranenburg in Zwolle van 10.00 tot 15.00 uur de deuren. Iedereen is welkom.

Met een routekaartje kunnen de bezoekers een rondgang maken door het gebouw. De aula en de toonkamer met een uitgebreide collectie gedenkartikelen, maar ook de ruimtes achter de schermen, zoals de muziekkamer en de crematieruimte zijn geopend. Op diverse plekken wordt uitleg gegeven en kunnen de bezoekers vragen stellen. Ook zijn een goudsmid, een glasblazer en een steenhouwer aanwezig. ““Door corona is het al enkele jaren geleden dat wij een open dag hebben georganiseerd”, zegt Fons Bergman, directeur van het crematorium. “Intussen heeft de buitenkant een metamorfose ondergaan, maar ook achter de schermen is veel gewijzigd. We doen er alles aan om zo klimaat- neutraal mogelijk te werken. Zo wordt het gebouw met de restwarmte van de crematie-installatie verwarmd. Ook wordt het gebouw geventileerd met de nieuwste techniek en zijn we over op ledverlichting.”
Na de rondgang staat in de koffiekamer een kopje koffie of thee met iets lekkers klaar en kan in ongedwongen sfeer nog even worden nagepraat. Crematorium Kranenbug is te vinden aan de Kranenburgweg 9 in Zwolle, tel: 038-454 89 48. Voor meer informatie: www.crematoriumkranenburg.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.