Oekraïense vluchtelingen in voormalige Rabobank Wijhe

OLST/WIJHE – De gemeente Olst-Wijhe gaat in het voormalige gebouw van de Rabobank aan de Oranjelaan in Wijhe vijftig tot zestig opvangplekken creëren voor Oekraïense vluchtelingen die daar maximaal twee jaren kunnen verblijven. Dat gebeurt in nauwe samenwerking met de Veiligheidsregio IJsselland.

Op dit moment zijn er in de gemeente Olst-Wijhe twintig opvangplekken voor Oekraïense vluchtelingen aan de Bevrijdingsweg op de Eikelhof en acht plekken aan de Beatrixlaan in Wijhe. Daarnaast worden zo’n dertig Oekraïense vluchtelingen opgevangen bij particulieren. “We hebben naar meer opvangmogelijkheden gekeken. Een locatie aan de Langstraat in Wijhe is na onderzoek afgevallen, we kiezen voor opvang in het voormalige gebouw van de Rabobank”, zo laat de gemeente weten.
In de voormalige Rabobank worden dertien woonunits gerealiseerd voor vier tot zes personen. Dit kan op een eenvoudige manier. Deze woonunits bestaan uit een woonkamer en twee of drie slaapkamers. In de centrale hal komt een gemeenschappelijke ruimte en speelruimte voor kinderen. Daarnaast komen er een algemene kookunit en algemene sanitaire voorzieningen. Een locatiemanager zal het aanspreekpunt zijn voor zowel de Oekraïners als omwonenden.
Het is nu nog niet bekend wanneer de vluchtelingen hier gaan wonen. Dit is afhankelijk van het aantal vluchtelingen dat moet worden opgevangen en het verbouwen/inrichten van de opvanglocatie. De werkzaamheden van het gebouw zullen zo’n twee maanden in beslag nemen.

Omwonenden

De omwonenden en omliggende bedrijven zijn vorige week al geïnformeerd. De omwonenden van het voormalige Rabobankgebouw worden uitgenodigd voor een inloopbijeenkomst als de locatie klaar voor gebruik is. Hier kunnen zij terecht met vragen of opmerkingen en om een kijkje te nemen in de tijdelijke opvanglocatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.