Jeugdteam DTTV Wijhe strijdt om Nederlands kampioenschap

0238995_DTTV_Wijhe.JPG
.

WIJHE – Het eerste jongensteam van Dynamic Tennis en Tafeltennisvereniging Wijhe speelt dit jaar Landelijk A, de hoogste competitieklasse van Nederland. Afgelopen zaterdag startten de tafeltennissers met een 5-5 gelijkspel uit in Assen. Komende zaterdag 24 september spelen ze vanaf 11.00 uur hun eerste thuiswedstrijd tegen ONI uit Zoetermeer.

Het team bestaat uit Niek en Tom Esselink, Tom Woesthoff en debutant Coen Doornekamp uit Apeldoorn. Vooral voor de broers Esselink staat hun leven momenteel volledig in het teken van hun favoriete sport. Ze studeren aan het Centrum voor Sport en Educatie (CSE) in Zwolle; deze opleiding begeleidt talentvolle sporters in combinatie met hun studie. Naast vier ochtendtrainingen door bondstrainers, hebben ze ook doordeweeks ’s avonds nog twee trainingen, een weekendtraining op zondag en de wedstrijden op zaterdag. Individueel behoren ze nu tot de top van Nederland in hun leeftijdscategorie. Na vele kampioenschappen spelen ze nu ook in competitieverband op het hoogste niveau.
In de competitie Landelijk A komen twaalf teams, verdeeld over twee poules van zes, uit. Zij strijden om de Nederlandse titel. De beste teams uit beide poules gaan eind dit jaar door naar de kampioensgroep. DTTV Wijhe is ingedeeld met tegenstanders uit Assen, Amsterdam, Deventer, Wychen en Zoetermeer.

De thuiswedstrijden worden gespeeld in het clubgebouw van DTTV Wijhe aan De Lange Slagen 41. De wedstrijden zijn gratis toegankelijk en beginnen om 11.00 uur:

22 september: ONI (Wychen)
15 oktober: Tempo Team (Amsterdam)
29 oktober: Assen
19 november: Swift Deventer
26 november: De Boer Taverzo (Zoetermeer)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.