Gemeente Raalte breidt doelgroep energietoeslag uit

RAALTE – Het Rijk heeft besloten om de eenmalige energietoeslag van 800 euro te verhogen naar 1300 euro. Naast deze verhoging kiest de gemeente Raalte ervoor om 500 euro beschikbaar te stellen voor inwoners, die net buiten de inkomenseis van de huidige regeling vallen (met een inkomen tussen 120 en 130 procent van de bijstandsnorm). Raalte betaalt dit deels vanuit de middelen van het Rijk en deels met eigen geld. Ook studenten komen in aanmerking voor de eenmalige energietoeslag.

Wethouder Gerria Toeter schat met de verruiming van de regeling zo’n vierhonderd extra huishoudens te kunnen helpen. Naar verwachting gaat het dan in totaal om 1800 huishoudens. Voor de aanvankelijke regeling kwamen namelijk naar schatting zo’n 1400 huishoudens in aanmerking. Daarvan hebben er zich inmiddels zo’n duizend gemeld. “We werken eraan om ook de laatste vierhonderd huishoudens te bereiken”, vertelt Toeter. “Daarbij hebben we de hulp ingeschakeld van partners als Humanitas en Fonds voor Ons. We willen ook het netwerk van de kerken inschakelen. En ook Carinova zou daarin van betekenis kunnen zijn.”
Door de verruiming van de regeling komen ook inwoners met een inkomen tussen de 120 en 130 procent van de bijstandsnorm in aanmerking voor de energietoeslag. Voor hen wordt dus een bedrag van 500 euro beschikbaar gesteld. Huishoudens die eerder een aanvraag hebben ingediend, die door de eerdere inkomenseis is afgewezen, ontvangen een herzieningsbeschikking. Als zij ook aan de overige voorwaarden voldoen wordt de energietoeslag automatisch toegekend. Inwoners die nog niet eerder een aanvraag hebben ingediend kunnen dat alsnog doen.
Aan inwoners die al gebruik maken van de regeling heeft de gemeente zo snel mogelijk na de aanvraag 400 euro uitbetaald. Het tweede deel betaalt de gemeente uit in oktober 2022. Het aanvullende bedrag van 500 euro wordt dan waarschijnlijk ook overgemaakt. Dat gebeurt automatisch; zij hoeven hier niets voor te doen.

Ga naar www.raalte.nl/eenmalige-energietoeslag voor meer informatie over de eenmalige energietoeslag, de voorwaarden en het aanvragen.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.