Expositie ‘Ho Toch’ in Holstohus

OLST – De derde en laatste expositie rondom de roerige, kleurrijke kunstzinnige gebeurtenissen ten tijde van de Y/Ei festivals in Olst in 1969 en 1971 en de doorwerking daarvan in het heden, draagt de titel ‘Ho Toch’. Deze tentoonstelling is van 10 september tot 6 november te zien in het Holstohus.

De expositie is geheel gewijd aan een groep toen nog jonge, aanstormende kunstenaars/ontwerpers die aan het eind van de jaren zestig en het begin van de jaren zeventig figureerde in Olst. Kernleden van deze groep waren Bertus Halfwerk, Jan van Dijk, Herman Kamphuis, Theo Harmelink, Evert Feith en Martin Blind. Zij vormden destijds een geheel nieuwe culturele entiteit. De groep had nauwe banden met de initiatiefnemers van de spraakmakende Y/Ei -festivals. Bijzonder is dat de groep in die jaren beschikte over een eigen onderkomen in een pand aan de Hendrik Droststraat met de veelzeggende naam ‘Ho Toch’. Dit onderkomen bood volop gelegenheid om hun artistieke aspiraties vorm te geven.
In deze tentoonstelling zijn werken uit de historie van ‘Ho Toch’ te zien, maar ook latere werken van deze kunstenaars/ontwerpers. Er worden filmbeelden getoond uit de Ho Toch-tijd met performances van Herman Kamphuis, een lichtbeeldenshow annex foto- en relikwieëngalerij door Evert Feith en er worden sappige verhalen verteld. De entree is gratis. De expositie is te zien tijdens de openingsuren van het Holstohus.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.