De voordelen van spouwmuurisolatie

Construction site close up with workers making dry wall and implementing glass wool Earthwool-Acoustic.

(Advertorial)

De huizen die gebouwd zijn tussen het jaar 1920 en 1976 zijn wel voorzien van een prachtige spouwmuur, maar vervelend genoeg niet van de daarbij horende isolatie. De kans is dus vrij groot dat wanneer jij in zo’n woning woont, je nog ontzettend veel rendement kunt behalen door het isoleren van je muren. Wel is het goed te weten welke voordelen het allemaal biedt. Uiteraard heeft het laten isoleren van je woning met pir 2 zijdig aluminium als voordeel dat je verbruik omlaag gaat, maar dat is absoluut niet alles. Om je een idee te geven welke voordelen het allemaal nog meer heeft, hebben we er een aantal voor je op een rijtje gezet.

Verhoog je comfort in huis

Je kunt je wel voorstellen dat een kil en koud huis waar het regelmatig tocht natuurlijk niet bijdraag aan een gezellig en sfeervol huis. Je kunt je huis dan nog zo mooi hebben ingericht, maar uiteindelijk maakt dit helemaal niets uit. Door te kiezen voor spouwisolatie, zul je direct merken dat je huis een stuk minder koud aanvoelt en dat ook het tochten veel minder wordt. Het is dus zeker de moeite waard om er eens iemand bij te halen om te kijken hoeveel warmte er nu daadwerkelijk verloren gaat. Vooral tijdens de wintermaanden zul je schrikken hoe hoog of dit is.

Besparen op je vaste lasten

Uiteindelijk is het je natuurlijk grotendeels te doen om het realiseren van een besparing. Kies je voor pir platen met osb, dan kan je dit jaarlijks een besparing van gemiddeld zo’n 500 euro opleveren. Dat te weten dat een gemiddelde isolatie zo tussen de 2.000 – 3.000 euro kost, afhankelijk van de grote van het huis, betekent dit dat je je investering binnen 4 tot 6 jaar weet terug te verdienen. Met de huidige rentestanden op de spaarrekening is dit een mooi alternatief toch?

Beter voor je gezondheid

Door je huis te isoleren, zul je direct merken dat de luchtvochtigheid in de woning drastisch omlaag gaat. Dit is niet alleen ontzettend fijn voor het comfort in huis, maar tevens ook goed voor je gezondheid. Een hoge luchtvochtigheid biedt schimmels namelijk de kans om te groeien, iets wat je natuurlijk ten koste van alles wilt voorkomen. Schimmel heeft namelijk als gevaar dat je het niet ziet of direct ruikt. Wel zorgt het er al direct voor dat je last kunt krijgen van je luchtwegen en keel. Niet voor niets is het dus ontzettend belangrijk om dit direct aan te pakken en niet te lang mee te wachten.

Goed voor het milieu

Niet geheel onbelangrijk natuurlijk is dat je een bijdrage levert aan het verminderen van de uitstoot van CO2. Doordat je huis goed is geïsoleerd, blijft de warmte veel lang in je huis hangen, waardoor de thermostaat gerust een uurtje of zelf twee eerder omlaag kan. Dit scheelt je dus niet alleen in je maandelijkse energiekosten, maar is ook nog eens goed voor het milieu omdat je veel minder CO2 uitstoot. Kortom, een win win situatie dus!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.