Carolien Jonkman: Zo boven, zo beneden, zo binnen, zo buiten, in alle richtingen’

Verschillende malen heb ik mij afgevraagd in mijn leven: ‘Wat maakt het dat ik zoveel diepe dalen ken?’ Ik begreep niet voldoende wat de reden was. Lang ging ik ervan uit dat ik iets verkeerd deed, dat ik blijkbaar de levenslessen niet begreep of dat ik een groot karma had uit te werken/ in te lossen.

Ik ruimde laag na laag op. Doorworstelde iedere laag en ging door alle emoties heen, kreeg licht en ruimte in me, om weer op een volgende laag te stuiten. Soms raakten situaties zo diep, dat ik voor mijn gevoel opnieuw kon beginnen. Wat is de reden hiervoor? Eerst was het letterlijk ‘zo boven, zo beneden’; steeds diepere wortels krijgen, waarna de boomstam en de takken en bladeren ook groter konden worden. Dat was de eerste inwijdingsweg. In de bijbel wordt dit gesymboliseerd als de Jacobsladder opgaan, van de aarde naar boven en weer naar beneden brengen en dat belichamen (je licht uitstralen door je lichaam heen).

Vanaf 2005 was deze weg in mij voltooid. De ontwikkeling ging nu ‘zo boven, zo beneden, zo binnen, zo buiten, in alle richtingen’. Nog bewuster gekozen de aarde te verlichten. Sindsdien begeleid ik mensen die eraan toe zijn bovenstaand zelf te ervaren. Een nieuwe inwijdingsweg opende zich in mij. Grotere krachten kwamen als vanzelf in mij. Wezenlijke krachten en andere verantwoordelijkheden. Mijn gevoeligheid ontwikkelde zich nog sterker. Steeds meer kwam ik op plekken en bij mensen waar ik als vanzelf danste, bewoog, praatte of niet. Volledig in overgave aan het leven in mij en om mij heen.

De laatste maanden leerde ik veel over onder andere water vasthouden, zuiveren, vitaliseren, aarde volwaardig qua voeding maken voor nog meer volwaardige landbouwproducten, omgaan met aarde en dieren voor nog volwaardiger vlees, poorten openen en sluiten en dat doorgeven, over heilige vormen en afmetingen, leegtes die toch vol zijn. Onze oogstfeesten zijn weer geweest. Alles in je mag weer meer tot rust komen, in vrede om straks weer te zaaien en oogsten.

Zonder oordeel aanvoelen en veranderen als dat voor de gezondheid of ontwikkeling nodig is. Volledig geleid door ‘dat wat is’. Dankbaar.

Reageer gerust: info@carolienjonkman.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.