Buurttuin Plukgeluk in Raalte nu officieel geopend

0238894_PluktuinII.jpg
.

RAALTE – Onder grote belangstelling is zondagmiddag buurttuin Plukgeluk geopend. Tientallen bewoners uit wijk Salland-2 in Raalte waren getuige van de feestelijke onthulling van een kleurrijk bord met daarop de woorden Ontdek, Proef, Ruik, Voel en Pluk.

Het idee van de pluktuin is in het voorjaar van 2021 geboren. De inzet van veel vrijwilligers en de samenwerking met allerlei organisaties leidden tot enthousiasme bij initiatiefnemers Esther Vastenavond, Henriët Arends en Annemiek te Wierik: “Wauw, daar staan we dan. En trots dat we zijn!” Samen vormen ze het bestuur van Stichting Raalte Oogst. De buurttuin is de eerste activiteit van de stichting. “Het doel was om een plek te realiseren om te ontmoeten, om mooie momenten te pakken en samen nog trotser te zijn op onze buurt.”
Afgelopen voorjaar werd het perceel overgedragen van de gemeente op de initiatiefnemers. Krap één zomer later is de tuin volop in bedrijf. Er groeien diverse kruiden, de eerste tomaten en courgettes zijn geplukt, appelbomen zijn geplant, voor de bijen is een bijenhotel geplaatst en het tuinafval wordt gecomposteerd met bakken van de Compostbrigade. Kinderen plukken bloemen om hun ouders mee te verrassen.
De openingsspeech bevatte een fikse opsomming van bedrijven en instellingen die een bijdrage hebben geleverd om de tuin mogelijk te maken, met een extra vermelding voor Jens Schutrup, projectleider van de gemeente Raalte voor de wijk Salland-2. “Het was echt een zwaan-kleef-aan-effect”, zo vat Esther Vastenavond de samenwerking samen.
Voor de toekomst ligt er meer in het verschiet, maar wat dat concreet zal zijn is nog niet bekend. Esther Vastenavond: “Wellicht gaan we ondersteunen een buurttuin elders in Raalte op te zetten, of gaan we ons met een nieuw project richten op inwoners met een laag inkomen, maar dat ligt nog helemaal open.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.