Alpha-cursus van start in Raalte

RAALTE – Op woensdag 14 september start een Alpha-cursus in Raalte. Gedurende tien avonden leren de deelnemers van alles over het christelijke geloof. Iedereen is welkom om mee te doen. Deelname is vrijblijvend en gratis.

De cursus omvat tien avonden in Kindcentrum de Korenbloem. Die zijn gepland op 14 en 28 september, 12 en 26 oktober, 9 en 23 november, 7 en 21 december en 4 en 18 januari. Elke avond is er aandacht voor een ander thema. Over onder andere de vraag of er meer is, over Jezus, over bidden, over de Bijbel, over god, over het kwade en de kerk. De avonden starten met een gezamenlijke maaltijd. Daarna volgt een filmpje, waarna de deelnemers met elkaar in gesprek gaan. Elke avond wordt afgesloten met een informeel samenzijn. Het programma duurt telkens van 18.00 tot 21.30 uur. Het programma kan eventueel nog worden uitgebreid met een bijeenkomst over de Heilige Geest (optioneel; op een zaterdag).
Volgens de initiatiefnemers is er ondanks de naderende sluiting van (veel) kerken in Raalte en omgeving nog veel belangstelling voor het geloof. Wereldwijd volgden ruim 25 miljoen mensen een Alpha-cursus. In Nederland zijn dat er al ruim 325.000. Extra vrijwilligers zijn ook welkom. Bijvoorbeeld mensen die willen koken, gastheer/vrouw willen zijn, willen opruimen of een gespreksgroep willen (helpen) leiden. Voor meer informatie en/of opgave zie www.leef-raalte.nl/Alpha.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.