Activiteitendag in Mariënheem ter ere van Vredesweek

MARIËNHEEM – Samen Leefbaar Mariënheem en de Raad van Kerken Raalte-Broekland houden op zondag 18 september een activiteitendag in het kader van de Vredesweek. Op het programma staan onder andere een vredeswandel- en fietstocht vanuit Raalte naar Mariënheem en een open podium. Het is de bedoeling om de bevolking in contact te brengen met vluchtelingen. Dit met als motto ‘Wat doe jij in vredesnaam’.

De vredeswandel- en fietstocht voert vanuit de Plaskerk en de H. Kruisverheffing naar Mariënheem waar in de kerk een open podium voor dans, muziek, gedichten, tekeningen en wensen en ontmoeting te vinden is. Verder is er een lichtritueel met kaarsjes en er is ruimte voor vredeswensen. Tenslotte is er ook aandacht voor gebed.
“2022 is een bijzonder jaar; de gevolgen van de oorlog in Oekraïne ondervinden wij als samenleving bijna dagelijks”, zo stellen de organisatoren. “En vrijwel dagelijks zijn de problemen met de opvang van de vluchtelingen binnen onze landsgrenzen in het nieuws. In onze gemeente Raalte zijn initiatieven ontstaan om vluchtelingen onderdak te bieden. Natuurlijk op initiatief vanuit de gemeente, maar zeer zeker ook vanuit particulier initiatief worden mensen die om welke reden dan ook op de vlucht zijn onderdak geboden. Nu de oorlog in Oekraïne maar blijft voortduren; er steeds meer mensen in de wereld op de vlucht slaan voor oorlog en geweld en er ook in onze eigen samenleving, door allerlei omstandigheden, steeds meer spanningen ontstaan, is de aandacht voor vrede des te belangrijker.”

Aanmelding

Groepen en/of individuele personen die tijdens het open podium graag iets muzikaals ten gehore willen brengen of in de vorm van een gedicht of verhaal een bijdrage willen leveren aan het programma kunnen zich aanmelden bij August Holtmaat (Samen leefbaar Mariënheem), tel. 06-40355006, e-mail: august.holtmaat80@gmail.com of Joke van Groenigen (Raad van Kerken Raalte), tel. 0572-357951, e-mail: jokevang@ziggo.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.