Welsum maakt zich op voor de Karmse

0234668_WelsumseKarmse.jpg
.

Met trekkertrek, optocht en optredens van The Rousers, de Perfect Showband en Fragment

WELSUM – De voorbereidingen voor de komende editie van de Welsumse Karmse zijn in volle gang. Van vrijdag 5 tot en met zondag 7 augustus is het weer feest in het dorp. De tent en de bands zijn geregeld en het bier zal koel door de leidingen stromen. Op het programma staan onder andere optredens van The Rousers, de Perfect Showband en Fragment en natuurlijk de trekkertrek en de optocht.

Het programma start vrijdag 5 augustus om 11.00 uur met de trekkertrek, inmiddels een vertrouwd spektakel op de eerste dag van het feest. Vanaf 21.00 is het feest in de tent met de Bathmense band The Rousers en DJ De Keet. The Rousers zijn inmiddels een bekende naam in het feesttentencircuit. De mannen waren eerder al te gast op het feest en stonden ook al op de Zwarte Cross. Verwacht een afwisselend en muzikaal spektakel bestaand uit explosieve medleys, meezingers en verrassende acts. Het geheel wordt ondersteund door special effects.
Zaterdag gaat het programma vanaf 11.00 uur verder met de Jaarmarkt. Gezellig op het terras een drankje doen en daar omheen is er voor iedereen genoeg te beleven: een snuffelmarkt met streekproducten, activiteiten voor kinderen, een optreden van mannenkoor Germania uit Heeten en meer. Om 19.00 uur gaat het feest verder met het Kermis Corso, een optocht met versierde wagens met zaden, dahlia’s of andere materialen, muziek, een kinderoptocht en entertainment voor de hele familie. Stem vooral mee op de mooiste wagen tijdens de rondgang op het Karmse terrein. Rond 20.00 uur start een feestavond met de Perfect Showband en DJ Sander Uenk. De Perfect Showband brengt de hits van toen en nu; dit gecombineerd met veel interactie met het publiek. DJ Sander Uenk is misschien wel de bekendste tentfeest-DJ van Oost-Nederland. Met meer dan 25 jaar ervaring in binnen- en buitenland weet deze ras entertainer iedere tent om te toveren tot een kolkende feestmassa.

‘Eigen dimensie’

Zondag biedt het programma vanaf 13.00 uur weer vertier voor jong en oud: van ringsteekwedstijden tot doelschieten. Huub, Henk & Harry zorgen die middag samen met DJ Karl voor lekkere muziek. Deze mannen storten zich vol overgave op het coveren van superhits uit de vorige eeuw. Van oude rock-’n-roll tot Abba, van The Beatles tot Normaal, van The Police tot Robert Palmer. En onderweg kan werkelijk álles gebeuren: hardrock, een enkele schlager of gewoon supervette blues. Om 20.00 uur start de afsluitende feestavond met medewerking van Fragment en DJ Sander Uenk. Fragment is onder andere bekend van de Zwarte Cross. DJ Giel Beelen zei er het volgende over: “Ik vind ´t een belediging als je ´t een coverband noemt. Ze geven er gewoon een eigen dimensie aan. En ´t is altijd een feestje”.

De entree is het hele weekend gratis. Ook aan de inwoners van ‘de rest van Salland’ is gedacht; zo is er in de nacht van zaterdag op zondag om 01.30 uur een gratis overtocht met het Olsterveer. Het kermisterrein ligt tussen de Erveweg 25 en 27 in Welsum. Naast het kermisterrein zijn gratis parkeerplekken aanwezig. Zie verder: vvvwelsum.com, Facebook en Instagram (beide welsumsekarmse).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.