Roggemaaiersdag De Laarman biedt actief dagje geschiedenis

0234970_roggemaaien_met_zelfbinder_Luttenberg.JPG
.

LUTTENBERG – Museum de Laarman in Luttenberg houdt op zaterdagmiddag 6 augustus weer de Roggemaaiersdag. Tussen 14.00 en 17.00 uur komen verschillende oude disciplines voorbij. Maaien en scherpen met de zicht, het binden van het koren, de garven aan gasten zetten en het maaien met een aflegger; het is er allemaal te zien.

Ook wordt een oude graanmaaier uit het museum gehaald om te demonstreren hoe een van de eerste machines het laatste restje rogge snel kan oogsten. De Roggemaaiersdag vormt een prachtige dag om de oude historie te zien herleven. Verschillende vrijwilligers met jarenlange ervaring op het boerenland leggen graag de kneepjes van het vak uit. De bezoekers mogen eventueel helpen met het aan gasten zetten van de gemaaide rogge.
Op deze zaterdag wordt ook een boerenmarkt georganiseerd bij Museum De Laarman. De entree is gratis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.