Maximum ledenaantal Broodfonds Boeiend Raalte bijna bereikt

RAALTE – Al bijna 45 zelfstandige ondernemers uit Raalte en omgeving nemen deel aan het Broodfonds Boeiend Raalte. Het maximumaantal leden is daarmee al bijna bereikt. Een broodfonds is een arbeidsongeschiktheidsvoorziening voor zelfstandige ondernemers.

“Je kunt het zien als een ‘schenkkring’: wie ziek is, krijgt een bedrag van de andere deelnemers in zijn of haar broodfonds”, zo stelt het bestuur. “Om dat te realiseren leggen alle leden maandelijks een bedrag in. Het draagt bij aan een lokaal en sociaal ondernemersnetwerk. Het is de bedoeling dat de leden elkaar leren kennen en elkaar weten te vinden. Niet alleen in tijden van ziekte, waarin naast die schenkingen soms ook bijgesprongen kan worden in de werkzaamheden, maar ook in goede tijden.”
De animo om op deze manier de kosten van arbeidsongeschiktheid te dekken, blijft toenemen, zo signaleert het bestuur. “De solidariteit en het saamhorigheidsgevoel, dat is wat ondernemers aanspreekt in het broodfonds. Inmiddels telt Nederland 625 van zulke informele verenigingen en zijn er tientallen in oprichting. Critici zijn sceptisch, maar de ervaring van de broodfondsleden is positief. Het is een hele stap om je ziek te melden als ondernemer. Inmiddels hebben we ervaring opgedaan met zieken in de groep en dan merk je de kracht van dit goed uitgedachte concept. De kosten per persoon blijken gering en het voelt goed om een vangnet te kunnen bieden aan een collega. Een broodfonds bestaat bij de gratie van vertrouwen en persoonlijk contact. Wordt het aantal deelnemers te groot, dan dreigt de anonimiteit. Daarom is er een maximum van vijftig deelnemers, daarna ontstaat er een wachtlijst. Met bijna 45 leden is het Broodfonds Boeiend Raalte daarom bijna vol!”

Voor meer info mail naar bestuur.boeiend-raalte@broodfonds.nl of bel Joop van den Enk, 06-53718324.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.