Jeroen en Kyra Otte nemen Mitra in Raalte over van Willem en Jolanda Schimmel

0235308_Mitra.jpg
Jeroen en Kyra Otte

RAALTE – Willem en Jolanda Schimmel hebben de Mitra in Raalte verkocht. Per 1 september komt de slijterij in handen van Jeroen en Kyra Otte. De gezondheid van Willem, hij is ziek, is de reden om te stoppen.

Willem begon in 1985 bij de Mitra. Hij werkte op verschillende plekken in Nederland. In 2010 begon hij als bedrijfsleider bij de Mitra in Raalte. In 2013 nam hij de zaak als franchiser over. Vanaf dat moment kreeg hij in Willems Mitra gedurende de weekenden ook versterking van Jolanda. In 2018 zegde ze haar andere baan op om Willem permanent te versterken. Halverwege 2019 werd Willem ziek. Hij was enige tijd uit de roulatie. “Toen hij weer een beetje opgeknapt was hebben we besloten om de winkel te gaan verbouwen zodat we tot ons pensioen een mooie winkel zouden hebben”, vertelt Jolanda. “Dat hebben we in februari 2021 kunnen realiseren. We waren erg blij met de mooie winkel. Helaas hebben begin dit jaar slecht nieuws gekregen want Willem is weer ziek en wordt ook niet meer beter. Dit heeft ons doen besluiten de winkel te verkopen.” Het is een afscheid met pijn in het hart. “Wij willen al onze klanten hartelijk danken.”
Jeroen en Kyra Otte wonen in Hoonhorst. Beiden hebben al de nodige ervaring in de detailhandel. Jeroen heeft de opleiding filiaalmanager detailhandel gevolgd. Hij begon in 2010 in een supermarkt als verkoopmedewerker en werkte zich op tot assistent-bedrijfsleider. Kyra werkte jarenlang als kassamedewerkster in een supermarkt. Daarna ging ze aan de slag als gastvrouw en front-officemedewerker in de horeca. “Kyra en ik hebben al een aantal jaren geleden gesproken over de wens om zelf ooit een drankenhandel te beginnen”, vertelt Jeroen. “Toen wij de kans kregen om de Mitra én Wilma, het vertrouwde gezicht van de winkel over te nemen, leek dit ons een uitgelezen kans.”

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.