Goud voor Jorn van Olst tijdens EK mennen voor jeugd in Hongarije

0236915_Kampioen.JPG
.

LAAG ZUTHEM – Jorn van Olst (24) uit Laag Zuthem heeft zondag 21 augustus goud gewonnen tijdens het EK mennen voor de jeugd in Hongarije. Met zijn Welsh pony’s Woldberg’s Deejeey en Milford Fair Harvest Moon werd hij eerste in de rubriek tweespan pony’s (voor de jeugd onder 25 jaar).

Jorn reisde met zijn hele team en vaste groom Oniek van Olst af naar Hongarije voor het EK. De reis verliep alles behalve soepel. Doordat de vrachtwagen kapot ging, stonden ze voor een flinke uitdaging. Met vervangend vervoer kon de reis worden voortgezet. Eenmaal aangekomen in Hongarije kon de wedstrijd dan echt gaan beginnen. In de dressuur behaalde Jorn een vijfde plaats. Op zaterdag in de marathon werd Jorn tweede. Dat zorgde ervoor dat hij in het tussenklassement steeg naar de tweede plaats. Het afsluitende onderdeel, de vaardigheid, werd daardoor extra spannend. Door een foutloos vaardigheidsparcours af te leggen binnen de tijd was Jorn al zeker van een zilveren mediale, maar uiteindelijk werd dit een gouden medaille doordat de voorlopige nummer één niet foutloos wist te blijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.