Brabantse zomer bij Heileuver

DALMSHOLTE – Met een expositie van vier Brabantse kunstenaars viert Heileuvers Schilderijenhuis de zomer. De tentoonstelling omvat verschillende disciplines, zo zijn er zijn ecodrukken, tekeningen, keramische objecten en linodrukken te bekijken.

Voor alle vier de kunstenaars is de natuur een grote inspiratiebron. Zij werken allen in en met de natuur en dit is duidelijk zichtbaar in hun werk.

Marij Verheugen exposeerde al eerder bij Heileuver. En ook nu verrast zij de kijker met nieuw werk in mooie natuurlijke kleuren, waarbij plantaardige verfstoffen zijn toegepast op papier en textiel. Door het proces van koken, binden en persen ontstaat er een harmonieus kunstwerk direct gerelateerd aan de natuur. De imposante tekeningen in houtskool en wax van Inge van Steen nemen de toeschouwer mee in de sierlijke wereld van de grassen en planten. De keramische objecten van Coby van Otterdijk tonen haar liefde voor klei en tuinieren. Levensechte dahliaknollen en andere bol- en knolgewassen, rauw gestookt of voorzien van prachtige glazuren. Als laatste sluit, de van oorsprong Brabander, Joke van de Crommert de rij met linodrukken die ook allen op de natuur gebaseerd zijn. De expositie is vrij toegankelijk van maandag t/m zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur in Heileuvers Schilderijenhuis, Dalmsholterdijk 17 in Dalmsholte. Zie ook

www.heileuver.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.