Weddenschap verloren; staartje HEVO-trainer eraf

0233268_Hevo_staartje_eraf_2.JPG
.

HEINO – Soms ga je een weddenschap aan waarvan je zeker bent dat je die echt niet kunt verliezen. Ron Kranenburg, trainer van het eerste vrouwenteam van volleybalvereniging HEVO Heino, deed dat aan het begin van de volleybalcompetitie. Als jullie kampioen worden, dan gaat mijn staartje eraf, zo wedde de inwoner van Kampen met het Heinose team.

En hij verloor, want het Heinose team werd afgelopen seizoen gewoon kampioen in de promotieklasse. Vorige week maakte kapster Petra een einde aan zijn in vele jaren gegroeide trotse staartje. Alle speelsters en teammanager Gerard Oortwijn (“Manusje van alles zeg maar”) zagen het met plezier aan. Schrale troost, kapster Petra van Mooi bij Karin in Raalte, knipte het overblijvende kapsel (“Laten we het maar Zweeds blond noemen”) van de Kampenaar keurig bij. Hoe kon de ervaren, 64-jarige trainer (en onder meer oud-eredivisiespeler), bezig aan zijn zesde seizoen bij HEVO, zo’n weddenschap aan gaan? “We begonnen het seizoen zonder drie heel belangrijke speelsters. Daarvoor kwam jonge jeugd uit de Meisjes A. Dan ben je als trainer blij met een plek in de middenmoot”, zo vertelt hij.
Maar zo liep het dus niet. Er werd in het hele seizoen maar één keer verloren, vrijwel vanaf het begon stonden de Heinose volleybalsters bovenaan en dus werd de verdiende titel binnengehaald. “De jonge speelsters hebben zich gewoon veel sneller ontwikkeld dan verwacht. Het is ook een echt hecht vriendinnenteam geworden waarbij iedereen elkaar vertrouwt”, analyseert Kranenburg de reden dat hij nu zijn staartje kwijtraakte. Om daar met een vrolijke grijns richting het team aan toe te voegen: “Wel veel talent, maar ze feesten ook te veel…”

Snor eraf en fietsen

Gerard Oortwijn, al vele decennia actief bij HEVO (“Maar vraag mij niks over techniek of tactiek”) kan de happening voor de Heinose sporthal wel waarderen. Wel zit hem iets dwars. Ondanks de titel zal het team namelijk niet promoveren naar de derde divisie. “In januari heeft de bond, de NeVoBo laten weten dat er na dit seizoen geen teams zullen degraderen of promoveren in verband met alle onzekerheid rond corona. Promoveren zou alleen gebeuren als teams zich in een hogere klasse zouden terugtrekken. Dat is inderdaad gebeurd in de derde divisie, maar een Twents team, net als wij kampioen in een andere promotieklasse, heeft die plek gekregen. Ron en ik hebben bij de bond geïnformeerd, maar nooit een duidelijk antwoord gekregen. En dat zit ons eerlijk gezegd best dwars, we vinden het gewoon een belachelijke beslissing. Volgens mij is de NevoBo de enige sportbond die zo vroegtijdig zo’n besluit heeft genomen.”
Gerard, Ron en het team hebben zich er inmiddels bij neergelegd. “Gewoon komend seizoen dus weer kampioen worden”, zo klinkt het nu al enthousiast. Waarna meteen nieuwe weddenschappen met de trainer worden afgesloten in het geval van een nieuwe titel; dan ook de snor er af en vanuit Heino terug naar Kampen fietsen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.