Vernieuwde provinciale subsidieregeling voor planten bomen

0234450_Boom_planten.jpg
.

ZWOLLE – Met een vernieuwde subsidieregeling wil de provincie Overijssel haar inwoners stimuleren om kleinschalig bomen te gaan planten. Nieuw is dat aanvragers voor een straat, een wijk, een buurtschap of een dorp hun verzoek kunnen bundelen. De subsidie voor een gecombineerde aanvraag is 100 procent van de subsidiabele kosten met een maximum van 300 euro per straat, wijk, buurtschap of dorp.

Dankzij de nieuwe regeling wordt het voor een straat, een wijk, een buurtschap of een dorp veel eenvoudiger om met een gecombineerde aanvraag bomen of bosplantsoen aan te leggen. De subsidie wordt verstrekt voor de aanplant van bomen of bosplantsoen, inclusief de bijbehorende palen en banden voor ondersteuning van de bomen en grondverbeteraar.
Om in aanmerking te komen voor de subsidie moet de aanplant van bomen of bosplantsoen voldoen aan een aantal voorwaarden. Zo is er sprake van aanplant als het gaat om bosplantsoen of bomen met een omtrek van maximaal 12 centimeter. De bomen moeten ook voorkomen op de lijst die in de regeling is genoemd. Voor de subsidie dienen drie of meer verschillende boomsoorten uit de lijst worden aangeplant. Het bosplantsoen of de bomen moeten tussen 1 oktober 2022 en 1 maart 2023 worden aangeplant.
De subsidieontvanger is verplicht de bomen vóór 31 december 2023 aan te melden op de website www.iedereeneenboom.nl. Het niet aanmelden van de bomen kan gevolgen hebben voor de subsidie. De ontvanger dient de aangeplante bomen en het bosplantsoen voor eigen rekening en risico beheren en onderhouden.
De provincie moet de aanvraag voor een gecombineerde aanvraag uiterlijk 31 maart 2023 hebben ontvangen. De aanvrager dient daarvoor gebruik te maken van het digitale aanvraagformulier ‘Iedereen een boom-Kleinschalige aanplant’ dat is te vinden op www.overijssel.nl. Daar staat ook exact aan welke voorwaarden de aanvraag moet voldoen. Deze subsidieregeling vervalt op 30 november 2023.

Motie

Provinciale Staten van Overijssel heeft in november 2018 een motie aangenomen met als doel het aanplanten van één boom per inwoner. Dit plan, om concreet 1,1 miljoen bomen extra aan te planten in Overijssel, is momenteel in uitvoering. De teller staat al op ruim 350.000 bomen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.