Tricklebolt en Pigstock bundelen krachten

0234111_Pigstock_photo_by_Tjeerd_Derkink.jpg
.

LEMELE – De band Tricklebolt uit Lemele en omstreken en het Pigstock festival hebben de handen ineen geslagen. Onder de vlag van Drive In X Pigstock Festival presenteren ze op vrijdag 22 en zaterdag 23 juli een nieuw tweedaags festival in Lemele. De voorverkoop is inmiddels begonnen.

De samenwerking komt niet helemaal uit de lucht vallen. Tricklebolt hield in coronatijd al twee keer een drive-in concert. Met een publiek dat zich ophield in en om mooie auto’s en motoren. Claxonneren in plaats van applaus. En een aanzienlijk deel van de band helpt ook al jaren bij de organisatie van het kleinschalige rockfestival Pigstock. Dus waarom dan niet de krachten bundelen en met één affiche naar buiten komen? Dat betekent dus twee dagen muziek, twee podia en voor ieder wat wils. Van sfeervolle roots naar surfy punk tot gestoorde psychedelic rock, muzikaal gezien gaat het alle kanten op. “Een weekend waar boeren, burgers, buitenlui en iedereen daar tussenin kunnen genieten, vieren én ontdekken”, zo stelt de organisatie. “Met onze initiatieven vieren we altijd al graag wat de regio te bieden heeft, maar we willen ook breder gaan. We plukken bands uit het hele land wanneer wij denken dat die aansluiten en het de juiste gut-feel hebben om mensen omver te blazen”.
Het programma begint op vrijdag met een drive-in festival met optredens van Tricklebolt, Money & the Man en The Electric Sugar. Op zaterdag 23 juli volgt Pigstock, een klein eindje verderop in het bos met optredens van Indian Askin, Magnetic Spacemen, Bumble B. Boy, Vitamine B12 en Jesper Albers & band (bekend van Paceshifters). Aanvankelijk stond ook de band Supersonic Blues op het affiche, maar die heeft afgezegd. In plaats daarvan brengt een gelegenheidsband met leden van Money & the Man en Mick Hup en Sheldon Jung een Thin Lizzy-tribute.

Mooiigheid

“’Salland de wereld laten zien en de wereld Salland laten zien’ is ons motto. Oftewel: Zowel vieren als ontdekken. We vieren alle mooiigheid die deze regio te bieden heeft, in mensen, sfeer, natuur, lokale bands, maar we willen ook ons publiek laten verbinden met de buitenwereld en de mensen hier nieuwe bands en scènes laten ontdekken. Van meerdere Pigstock-en Drive In edities denken we dat we met dit weekend onze beste line-up tot nu toe hebben neergezet.”

Een combiticket voor beide dagen kost 25 euro. Per dag bedraagt de entree 15 euro. Tickets zijn verkrijgbaar via www.tricklebolt.nl.

Pigstock. Foto: Tjeerd Derkink

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.