Tijdelijke noodopvang asielzoekers in sporthal Heeten

RAALTE – De gemeente Raalte stelt vanaf maandag 1 augustus de sporthal in Heeten voor de duur van vier weken beschikbaar voor de noodopvang van asielzoekers. Het gaat om de opvang van maximaal honderd mensen. De asielzoekers zijn weer weg als het nieuwe sportseizoen begint.

Burgemeester Martijn Dadema: “Er zijn dringend extra opvangplekken nodig. Veiligheidsregio IJsselland heeft ons gevraagd om tijdelijke noodopvang te bieden. Wij willen hierin onze verantwoordelijkheid nemen en richten de sporthal in Heeten tijdelijk in als opvanglocatie. Het bestuur van de sporthal heeft aangegeven mee te willen werken. Ik ben blij dat we dit samen kunnen realiseren. De voorbereidingen zijn momenteel in volle gang.”
Het kabinet heeft de situatie rond de asielopvang als landelijke crisis bestempeld. De nood bij het aanmeldcentrum in Ter Apel is hoog. Vanuit de Rijksoverheid zijn de veiligheidsregio’s gevraagd noodopvangplekken te realiseren. De elf gemeenten binnen veiligheidsregio IJsselland hebben afgesproken samen garant te staan voor de gevraagde tijdelijke noodopvang. Meerdere gemeenten hebben al noodopvang geboden. De gemeente Raalte kiest bewust voor opvang in de zomerperiode, aangezien de sporthal dan minder gebruikt wordt.
Zie verder raalte.nl/noodopvang-heeten. Daar is onder andere een overzicht met antwoorden op de meest gestelde vragen te vinden. Deze pagina wordt regelmatig bijgewerkt.

Informatiebijeenkomst

De gemeente houdt op maandag 25 juli samen met veiligheidsregio IJsselland een informatiebijeenkomst bij Brasserie Dertien in Heeten. Inwoners van Heeten zijn van harte welkom. Aanvang is om 19.30 uur. Omwonenden en gebruikers van de sporthal zijn per brief uitgenodigd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.