Raalte aan de slag met nieuwe woningbouwplannen in Heeten

RAALTE – De gemeente Raalte gaat aan de slag met de plannen voor de bouw van woningen op de Veldegge Noord in Heeten (naast het zonnepark van Endona). Daar beschikt de gemeente nog over een stuk grond van circa zes hectare. Raalte hoopt de kavels voor de zomer van 2024 uit te kunnen geven, zodat in de tweede helft van dat jaar gestart kan worden met de bouw.

“Hoeveel woningen er komen? Dat gaan we onderzoeken”, meldt wethouder Alexander Kreule. “Dat zal dus ook afhangen van het type woningen en de behoefte, maar het gaat zeker om tientallen.” Raalte start nu met het maken van een stedenbouwkundig plan. Daarbij worden ook PB Heeten en eventuele geïnteresseerden om hun mening gevraagd: waar bestaat behoefte aan? Daarnaast worden ook omwonenden meegenomen in het traject. Kreule geeft aan dat de gemeente hoopt het stedenbouwkundige plan in het tweede kwartaal van volgend jaar aan de raad aan te kunnen bieden, zodat er in het derde kwartaal gestart kan worden met het omgevingsplan. Of het ook lukt om de schop in de tweede helft van 2024 in de grond te steken, is natuurlijk ook afhankelijk van eventuele procedures en het stikstofprobleem. “Het is lastig om aan te geven hoe groot de nieuwe wijk wordt”, vertelt Kreule. “Een groene indeling, net zoals bij andere bouwprojecten, ligt in de lijn der verwachtingen. De omwonenden hoeven er niet ineens wolkenkrabbers te verwachten; het plan moet natuurlijk wel passen in de omgeving.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.