Pomptoertocht viert 25-jarig bestaan

HEINO – “Dat kunnen wij ook”, zo dachten drie Heinoërs nadat ze een toertocht in Wijhe hadden gezien. Het bleek absoluut geen hoogmoed, want een jaar later stonden er honderd voertuigen aan de start van de allereerste Pomptoertocht. Deze publiekstrekker van het zondagprogramma van de Pompdagen vindt dit jaar voor de 25-ste keer plaats. Dat gebeurt op 21 augustus.

Een succesformule moet je niet veranderen en dus blijft de opzet ook dit jaar gewoon hetzelfde. De toertocht start bij Camping Heino, waar weer veel te beleven is. Zo worden er enkele speciale voertuigen opgetrommeld, kunnen de bezoekers meedoen aan een prijsvraag en is er een startpodium, waar enkele deelnemers nog eens extra in het zonnetje gezet kunnen worden. Vanaf een uur of tien vertrekken de eerste voertuigen. Dit gebeurt per categorie, want elke categorie rijdt een eigen route. Een ding hebben ze echter wel gemeen: ze rijden allemaal dwars door het prachtige Sallandse landschap. Goed om te weten dat alleen voertuigen met een bouwjaar tot en met 1985 (trekkers tot en met 1970) mogen meedoen. Tegen half twee wordt iedereen terug verwacht op het terrein zodat de deelnemers in colonne naar en door het dorp rijden. Voor aanmelding zie www.pompdagen.nl/activiteiten/pomptoertocht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.