Olst-Wijhe wil er elke dag een dak met zonnepanelen bij

OLST/WIJHE – De gemeente Olst-Wijhe wil meer zonnepanelen op daken. Dit najaar starten daarom diverse acties om woningeigenaren en bedrijven te stimuleren om ook panelen te plaatsen. Met als doel: elke dag een zonnedak erbij in Olst-Wijhe.

“Onze ambitie voor 2030 is zo’n 13 GWh groene energie via zon-op-dak. Van die 13 GWh willen wij zo’n 10 GWh opwekken via zonnepanelen op bedrijfsdaken en zo’n 3 GWh via zonnepanelen op daken van particulieren. De totale opbrengst staat gelijk aan het elektriciteitsverbruik van 3700 huishoudens”, aldus wethouder Marcel Blind. “Het gaat er uiteindelijk om dat zoveel mogelijk inwoners en bedrijven de keuze maken om te investeren in zon-op-dak. Om dat te stimuleren hebben we een mooi pakket aan maatregelen, waaronder een inkoopactie voor onze inwoners.”
Op basis van een onderzoek naar de mogelijkheden van zon-op-dak heeft de gemeente een Actieplan Zon-Op-Dak gemaakt. Zo komt er onder meer een informatiemarkt en start dit najaar een collectieve inkoopactie voor woningeigenaren. Alle woningeigenaren krijgen hiervoor te zijner tijd een uitnodiging. Ook kunnen particulieren de energievakmannen Salland inschakelen voor een woningcheck om na te gaan of de woning verduurzaamd kan worden en de gas- en elektrakosten omlaag kunnen.
Daarnaast benadert de gemeente bedrijven of ze belangstelling hebben voor zon-op-bedrijfsdak en om hen in contact te brengen met het Versnellingsteam Zon van de provincie Overijssel. Dit team helpt bedrijven onder meer met het aanvragen van subsidies voor zonnepanelen en het zoeken naar slimme oplossingen bij netcongestie.
Meer informatie over zon-op-dak is te vinden op www.duurzaambouwloket.nl/gemeente/olst-wijhe. Informatie over de acties volgt dit najaar.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.