Lotingwoningen SallandWonen alleen voor inwoners Raalte en Olst-Wijhe

RAALTE – Vanaf 1 september maken woningzoekenden die wonen in de gemeente Raalte of Olst-Wijhe meer kans op een huurwoning van SallandWonen. Omdat alleen zij, die voldoen aan deze voorwaarden, kunnen reageren op een lotingwoning.

Het grootste deel van het woningaanbod wordt aangeboden via ‘Inschrijftijd’. Dat betekent: hoe langer men ingeschreven staat, hoe meer kans op een woning. In 2015 is de ’Lotingsmodule’ erbij gekomen om starters en spoedzoekers ook kans te geven op een woning. “We bieden 15 procent van onze woningen aan via de lotingsmodule”, meldt SallandWonen. “Door de nieuwe voorwaarden bij lotingswoningen, die per 1 september ingaan, krijgt specifiek de woningzoekende uit ons werkgebied nog meer kans om in aanmerking te komen voor een betaalbare huurwoning. Daarnaast bieden we soms ook woningen aan via de ‘Direct te huur-module’. Hierbij geldt: wie het eerst reageert en voldoet aan de inkomens-/leeftijd voorwaarden, krijgt per direct de woning. Een woning wordt soms via de direct te huur-module aangeboden, omdat na de vorige aanbiedingen geen kandidaat is gevonden. Ook een mooie kans voor een spoedzoeker.”Voor meer informatie over de voorwaarden zie sallandwonen.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.