Lemelerveld maakt zich op voor Sukerbietenfeest

0234762_P15_volley.JPG
.

LEMELERVELD – De voorbereidingen zijn in volle gang. Van dinsdag 2 tot en met zondag 7 augustus vindt weer een nieuwe editie van het Sukerbietenfeest plaats in Lemelerveld. Dat betekent veel activiteiten voor jong en oud en muziek.

Het Sukerbietenfeest start op dinsdagavond 2 augustus met een programma in het dorp: ringsteken, muziek op het plein en gezelligheid op de terrassen. Op woensdag volgen dan de braderie, de opening van de kermis en een programma in de feesttenten.
In de dagen erna zijn er tal van activiteiten: handbal, volleybal, triatlon, een balletje petanque gooien en Expeditie Sukerbiet. Die laatste activiteit op zaterdag is een soort zeskamp met twee spellen bij het kanaal en vier op het evenemententerrein. Toertochten zijn er met brommers, solexen, oude trekkers en vrachtwagens. In de feesttent kun je meedoen (of alleen kijken naar) aan de pubquiz, het darten en The Masked Singer. In dit nieuwe onderdeel van het Sukerbietenfeest (vrijdag) gaan deelnemende teams na liedjes en tips op zoek naar de zes bekende Lemelervelders onder de maskers.
Op zaterdag 6 augustus volgt de American Day. Het ochtend- en middagprogramma vindt plaats op het Kroonplein. Een deel van het middagprogramma en het avondprogramma is op het evenemententerrein. De bezoekers treffen er tal van Amerikaanse oldtimers. Daarnaast zijn er optredens van Mark Hilton (folk, country en blues) en Cigarbox Henri die ook laat zien hoe hij zelf gitaren maakt van sigarendoosjes. Verder verzorgen de Country Line Dancers Ankum/Witharen enkele demonstraties op het Kroonplein. Daarnaast brengen The Future Guys de Western Stunt Show. Daarbij worden, op speciaal daarvoor getrainde westernpaarden, spectaculaire stunts uitgehaald. Een kleine show begint om 15.30 uur. Dan volgt tussendoor het finalespel van de Expeditie Sukerbiet om vervolgens om 16.30 uur te kunnen genieten van de grote Western Stunt Show.

Muziek

Gedurende de hele week zijn er tal van optredens in de feesttenten en op het overdekte terras. Naast DJ’s en shantykoren zijn er shows van Stef Ekkel, Zanger Kafke, Harry XXL, LoudFire en Stones Sessions. En alles altijd met gratis toegang. Het Sukerbietenfeest wordt op zondagmiddag 7 augustus muzikaal afgesloten door feestzanger Arjon Oostrom.
Zie verder www.sukerbietenfeest.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.