Jan en Willy Visser 60 jaar getrouwd

0232608_IMG5050.jpg
.

HEINO – Jan en Willy Visser-Mol waren 12 mei 60 jaar getrouwd. Sinds kort wonen zij in een appartement aan de Veltkamplaan in Heino. Recentelijk ging burgemeester Martijn Dadema even op de koffie.

Vanwege het werk van Jan is het gezin vaak van woning en woonplaats gewisseld. Zo woonden zij met hun vier kinderen op een aantal locaties in Bant, Kraggenburg, Luttelgeest, Emmeloord en uiteindelijk Heino. Jan en Willy zijn beide opgegroeid in een groot gezin, een gezin van pioniers. De eerste bewoners in de drooggelegde Noordoostpolder. Het land (gevuld met bloembollen/tulpen) van beide gezinnen grensde aan elkaar en zo ontstonden uit de families Mol en Visser – toch wel bijzonder – drie huwelijken.
Jan kende tijdens zijn arbeidsjaren bij het Waterschap alle boeren in de Noordoostpolder en heeft zo zijn bijdrage geleverd aan een goede kwaliteit van het oppervlaktewater. Ook heeft hij nog een eigen waterzuiveringssysteem op basis van rietplanten opgezet waarvan er nog enkele actief zijn in de polder. Willy was nadat de kinderen uit huis gingen vrijwilligster in Emmeloord (Talmahof) en later in het Wooldhuis in Heino.
Zingen doen ze graag bij katholieke koren, uiteraard ook in Heino. Onlangs is Willy onderscheiden door de Gregorius vereniging vanwege haar 50-jarig lidmaatschap en Jan krijgt over twee jaar deze gouden speld uitgereikt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.