Hoogst haalbare diploma amateurmuziek voor Yara en Jente

0233798_Saxofoon.jpg
.

RAALTE – Yara Bootsveld en Jente van den Berg uit Raalte hebben woensdag 6 juli na jarenlang oefenen allebei hun D-diploma voor de saxofoon behaald. Dat is best uniek, want het is het hoogst haalbare diploma op het gebied van amateurmuziek. De twee zijn allebei lid van St. Caecilia in Raalte.

De jongedames voerden hun examen uit in ‘recital’-vorm; een openbare muziekuitvoering in het Carmel College Salland met verschillende gastoptredens. Zo speelden ze dus niet alleen solo’s en duetten, maar ook nummers in samenspel met pianist Adriaan Koops, muziekleraar Arjan Eek en de CCS Bigband (waar beide dames ook al jaren lid van zijn).
Yara en Jente begonnen tien jaar geleden bij St. Caecilia. Toen in de brugklas de CCS Bigband in beeld kwam, besloten ze zich ook daar bij aan te sluiten. Jente werd daarnaast ook nog lid van dweilorkst de Droadnagels uit Haarle. Beide dames hebben zich in de afgelopen tien jaar ontwikkeld van startende muzikantjes tot échte topspeelsters. Nu ze, naast hun D-diploma, ook hun vwo-diploma hebben gehaald, zullen ze aankomend jaar gaan studeren. Dat houdt helaas in dat ze niet langer te horen zullen zijn bij St. Caecilia, de CCS Bigband of de Droadnagels. Maar als het aan hen ligt, blijven ze gewoon doorspelen en hebben Delft en Nijmegen er straks beide een topsaxofonist bij.
Zie verder: http://drumfanfareraalte.nl.

1 REACTIE

  1. Wat kunnen we trots zijn dat zulke talenten onderdeel van onze muziekvereniging zijn geweest en nu de grote wereld instappen om hun toekomst op te bouwen met een studie aan de universiteit. Maar de muziek nemen ze hen nooit meer af. Ze zullen er nog veel plezier van beleven, daarvan ben ik overtuigd.
    Yara en Jente alsnog hartelijk dank voor al jullie inzet en gezelligheid.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.