Fietstocht rond Averlo en Frieswijk in teken van gevolgen stikstofplannen

0234669_Averlo_Frieswijk_in_actie.jpg
.

AVERLO/FRIESWIJK – Inwoners van de buurtschappen Averlo en Frieswijk houden op zondag 31 juli een speciale fietstocht door de omgeving. Deze staat in het teken van de mogelijke gevolgen van de stikstofplannen. Hoe ziet Salland eruit als er geen boeren meer zijn, is de centrale vraag. Iedereen is welkom om de route te fietsen. Deelname is gratis.

Door de aangekondigde stikstofplannen van het kabinet moet er ook in Averlo en Frieswijk flink gereduceerd worden. Hierdoor zal het platteland in 2030 er heel anders uit komen te zien. Een van de initiatiefnemers Geurt Willemsen: “Als de stikstofplannen zoals deze nu op tafel liggen werkelijkheid worden, raak je niet alleen de boeren en hun gezinnen, maar de hele bevolking. Onze voedselzekerheid komt in het gedrang, maar ook onze hele leefomgeving komt er totaal anders uit te zien. Dit mogen we niet laten gebeuren.”
Om iedereen bewust te maken van de gevolgen van de stikstofreductieplannen organiseren de buurtschappen nu dus een fietstocht onder de naam ‘Welkom in openluchtmuseum Averlo-Frieswijk 2030’. “Onze buurtschappen uitroepen tot openluchtmuseum lijkt momenteel de enige manier om alles te houden zoals het nu is”, stelt Geurt. Tijdens de route wordt in beeld gebracht wat de reductie voor het platteland betekent en zien de deelnemers hoe de inwoners van Averlo en Frieswijk hun signaal willen afgeven. Langs de N348 komen bovendien ook nog diverse spandoeken om aandacht te vragen voor het huidige stikstofbeleid.
De route van 23 km (ook te verkorten tot 9 of 14 km) start bij Museum Averlo-Frieswijk, Frieswijkerweg 7 in Schalkhaar. Starten is mogelijk vanaf 12.30 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.