Deventer Boekenmarkt wat kleiner dan normaal

0234542_Deventer_Boekenmarkt_2019_-_2_-_foto_PR.jpg
.

DEVENTER – Op zondag 7 augustus vindt de 32ste editie van de Deventer Boekenmarkt plaats. In totaal staan er die dag meer dan vijfhonderd kramen op de IJsselkade en in de binnenstad. Diverse gerenommeerde boekhandelaren en antiquariaten uit heel Nederland haken aan. Anders dan voorgaande edities staan er in verband met de nawerking van de coronapandemie eenmalig geen kramen op de Brink, De Nieuwe Markt en omliggende straten.

De Deventer Boekenmarkt vindt jaarlijks plaats op de eerste zondag in augustus en wordt bezocht door duizenden bezoekers. Door het grote aantal kramen is de Deventer Boekenmarkt uitgegroeid tot de grootste van Europa. Het aanbod varieert van kinderboeken tot poëzie, van literatuur tot strips, van kunst tot topografie. Om bezoekers wegwijs te maken in het grote aanbod is het Deventer Boekenmarktboekje uitgebracht. Hierin is een overzicht te vinden van alle deelnemers, plattegronden en specialisaties. Het handzame boekje is voor 2 euro verkrijgbaar bij onder andere VVV Deventer, Brink 89 (Penninckshuis), de informatiekramen op de Boekenmarkt of tot en met 30 juli te bestellen via de webwinkel op www.deventer.info. Tijdens de Deventer Boekenmarkt is er een omvangrijk randprogramma met muziek, optredens, exposities en culturele activiteiten. Tevens zijn de winkels geopend vanwege koopzondag.
De Deventer Boekenmarkt wordt georganiseerd door Evenementenbureau Deventer (voorheen onderdeel van de VVV Deventer). De entree is gratis. De markt duurt van 9.30 tot 17.30 uur, maar doorgaans zijn de eerste koopjesjagers er al om 7.00 uur te vinden.

Kader met raster: WoordWaarde

Met de Deventer Boekenmarkt als inspiratiebron, vindt van 1 tot en met 7 augustus tevens de tweede editie van het WoordWaarde Festival plaats. Een festival dat volledig in het teken staat van het boek, taal en literatuur. Of het nu gaat om gesproken, gezongen of geschreven taal: alles komt aan bod. Op locaties verspreid door Deventer zijn gedurende de week activiteiten variërend van workshops, exposities, lezingen en doe-activiteiten tot concerten bij verschillende culturele instellingen. Het programma is te vinden op www.deventerboekenmarkt.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.