Deel opbrengst oud papier naar afvalbegroting

Deel opbrengst oud papier naar afvalbegroting

RAALTE – Het Raalter college is akkoord met een maximale vergoeding voor de inzameling van oud papier van 50 euro per ton. Eerder gold nog een garantievergoeding van 32 euro per ton.

Er bestond toen nog een afspraak dat de inzamelaars in de gemeente (scholen en verenigingen) bij meeropbrengsten een nabetaling ontvangen. De opbrengsten van oud papier zijn echter momenteel erg hoog. Het college heeft er daarom voor gekozen om de vergoeding te verhogen tot een maximumbedrag en de rest van het geld te reserveren voor de afvalbegroting, waardoor ook alle huishoudens in de gemeente van de meeropbrengst profiteren. Die hoeven dan namelijk minder te betalen. De gemeente verwacht dat de opbrengsten dit jaar in totaal 130.000 euro hoger uit zullen vallen. 40.000 euro daarvan is bestemd voor de inzamelaars. De rest wordt gestort in de voorziening afvalverwijdering.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.