Carolien Jonkman: ‘Wat moet ik eten?’

‘Oh, oh, oh, gisteren wat verkeerds gegeten en oef, ik loop de hele dag dikke scheten te laten’. Alles is in beweging, in trilling, vanaf mijn maag tot helemaal onderin. Ja, alles is trilling, ook de mens. Soms is die trilling niet zo gemakkelijk zichtbaar, bijvoorbeeld de trilling in een appel. De mate waarin iets trilt, hangt namelijk van de scheikundige samenstelling van iets of iemand af, allerlei natuurkundige wetten en het bewustzijn. Wij mensen zijn als het ware een ziel in een biochemisch vat. Wat je erin stopt, moet verwerkt worden.

Misschien weet je nog van de scheikundelessen vroeger waar alle elementen zoals koolstof, waterstof, zuurstof in staan met een positieve of negatieve lading? Dit gaat ook over de trilling van atomen. Als elementen zich verbinden, ontstaan er stoffen waar voedingsmiddelen uit worden opgebouwd. Elk voedingsmiddel heeft zijn eigen unieke samenstelling. En zo passen, afhankelijk van onze bouw, genen, omstandigheden, temperatuur en energieniveau en bewustzijnsniveau, bepaalde voedingsmiddelen op dat moment (in jouw leven) beter bij jou dan de andere. Koud, lauw of heet water drinken heeft allen een verschillend effect op verschillende tijdstippen. Bij sommige mensen past boerenkoolstamppot met worst, bij andere mensen rijst met groente.

Ook heeft ieder voedingsmiddel naast waarde van de elementen ook een psychologische waarde. Zo geniet ik nu elke dag van jonge kaas. Dit voedingsmiddel helpt mij nog meer de energie bij mijzelf houden. Na een vastenweek had mijn lichaam zeer veel behoefte aan gebakken spek. De spekjes hielpen mij waarderen dat ik een groot project had afgerond. Dit zijn eigen voorbeelden van luisteren naar mijn lichaam.

Naast voeding dienen er ook allerlei levensaspecten verwerkt worden. Dat gaat niet altijd vanzelf. De laatste weken mag ik meer tachtigers ontmoeten om fysieke, emotionele, mentale hulp te bieden. Want hoe beter het ons lukt om dat wat op ons pad komt te verteren, hoe beter we kunnen herstellen en onze balans houden. Ook kan jouw unieke biochemische vat om speciale voeding of voedingssupplementen vragen. De ene mens gebruikt dan een multivitamine uit de supermarkt, de ander wil meer pure elementen erin. Sommigen hebben alleen vloeistoffen nodig en bij een jong meisje vielen de haartjes niet uit als mama speciaal door dochter en mij ervaren energie-verbindingen naar haar dochtertje toe liet gaan. Nu ze op de basisschool zit, gebruikt ze vloeibare middelen. Die trilling past nu beter bij haar.

“Wat moet ik eten?” Je lichaam geeft het antwoord. Leer (nog meer) luisteren naar je lichaam.

Reageer gerust; info@carolienjonkman.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.