Broeklanderfeest kiest dit jaar voor thema ‘Schandalig’

0234226_Bord_2.jpg
.

Organisatie gaat voor een ouderwetse editie: ‘Want het feest is al mooi en groot genoeg!’

BROEKLAND – ‘Schandalig’ is het thema van het Broeklanderfeest dat dit jaar plaats vindt van vrijdag 29 juli tot en met maandag 1 augustus. “Want er zijn de laatste tijd zo veel schandalen: Mark Rutte die geen actieve herinneringen meer had, The Voice, de dickpicks van Marc Overmars, het stikstofgedoe; noem het maar op”, zeggen Marco Simons en Bastiaan Veltien namens de organisatie van het feest. Daar geeft het Broeklanderfeest een eigen draai aan. Want daar is het, zo zegt de organisatie zelf, vooral schandalig gezellig. “En het kan best zijn dat je na een avondje Broeklanderfeest ook geen actieve herinneringen meer hebt…”

En naast schandalig gezellig is het ook ouderwets, want ten opzichte van de laatste reguliere editie is er eigenlijk maar bar weinig veranderd aan het programma. “Want het is al mooi en groot genoeg”, stelt Marco. “Waarom aanpassen als het goed is? Gewoon weer een waardig Broeklanderfeest. Natuurlijk willen we ook vernieuwend zijn, maar na zo’n coronapandemie lijkt het ons verstandig om niet veel te wijzigen aan het programma. De vrijwilligers zijn er twee jaar uit geweest, daarom wilden we ook weer relatief standaard beginnen. Iedereen moet weer even op gang komen.” En, zo voegt hij toe: de entree is weer alle dagen gratis en de muntprijs is 2,50 euro gebleven. “Want het is tegenwoordig allemaal al duur zat.”
Het thema ‘Schandalig’ komt ook tot uiting op de traditioneel spraakmakende borden die inmiddels overal langs de weg geplaatst zijn. Met soms ‘schandalige’ taferelen, waarbij soms de hoofden van de mensen op de foto zijn weggesneden. “Zodat mensen zelf hun hoofd door het bord kunnen steken. Als iedereen dat deelt op Facebook, krijgen we weer lekker wat reuring; daar hopen we op”, stelt Bastiaan. “En we hebben allerlei filmpjes gemaakt”, vertelt Marco. “Bijvoorbeeld van een boer die zegt: ‘Stikstofplannen? Schandalig! Weekendplannen? Schandalig mooi!’”
Toch zijn er enkele (kleine) veranderingen. Voor het eerst kan het feest nu ook daadwerkelijk gebruik maken van het samen met de Kôle Kermse en ’t Horsthuis aangekochte nieuwe terrein aan de Van Dongenstraat. Dat is het terrein waar het feest jaren geleden ook al plaatsvond. “Dat gebruiken we voor het volleybaltoernooi en de uitloop van de Uitmarkt. De tent en het feestterrein liggen daar weer achter.” Ook nieuw is de invulling van het zondagmiddagspektakelstuk ‘Wie hef de bokse an’. Eerder ging het daarbij vooral om spectaculaire spelonderdelen met een hoop water, zeepsop en modder. “Maar dit jaar krijgt het programmaonderdeel een wat meer muzikale invulling. Daarom heet het nu ‘Wie zingt de bokse uut’.”

Lastig

Ook het Broeklanderfeest heeft een klein vrijwilligersprobleempje. “Vooral voor de zondag- en maandagavond is het lastig om vrijwilligers te vinden. Iedereen wil het Broeklanderfeest weer met maak’n. Maar onder het motto: ‘met mekaar, veur mekaar en deur mekaar’ zijn de Broeklanders uiteindelijk altijd wel weer bereid om hun steentje bij te dragen.”

www.broeklanderfeest.nl

 

Programma

Vrijdag
18.30 – 19.30 uur: Kinderprogramma met als thema ‘Giga Groen’ met naderhand een uurtje gratis draaien in de kermisattracties
Vanaf 21.00 uur: Feestavond mmv feestband Familie de Bruyn en DJ Sander

Zaterdag
10.00 – 12.00 uur: Kinderspelen
10.00 – 12.00 uur: Survival
10.00 – 15.00 uur: Uitmarkt
11.00 – 18.00 uur: Trekkerslep
14.30 – 18.00 uur: Bouwbedrijf Hoogeslag Dorpsquiz
Vanaf 21.00 uur: Feestavond in de tent mmv top 40-formatie Lead en DJ Sander; Headphone Players op het buitenpodium

Zondag
10.00 – 12.30 uur: Brommer, oldtimer & solextocht
11.00 – 14.00 uur: Fietstocht
11.00 – 13.30 uur: JSC Kermisloop
14.30 – 16.30 uur: Wie zingt de bokse uut
Vanaf 17.00 uur: Feestmiddag mmv top 40-band MmoozZ, DJ Sander en ‘special guest’ Wolfgang Saufie

Maandag
10.30 – 12.30 uur: Playbackshow
11.30 – 11.35 uur: Prijsuitreiking straatversiering
13.30 – 17.30 uur: Beachvolleybal en doelschieten
20.00 – 21.00 uur: Stoelendans
Vanaf 21.00 uur: Feestavond mmv feestband Proost en DJ Sander

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.