Bosfeest keert terug naar het bos

0234476_The_Rousers.jpg
.

LIERDERHOLTHUIS – Het Bosfeest gooit het dit jaar over een andere boeg. Het muziekfeest, dit jaar op zaterdag 23 juli, heeft afscheid genomen van de vaste locatie, een weiland aan de Hagenvoorde 9 in buurtschap Elshof en gaat op hetzelfde adres verder op een open plek in het bos. Op het programma staat een optreden van top 40-band The Rousers; DJ Hitch staat achter de draaitafels.

De organisatie keek jarenlang met het water op de lippen naar het nieuwe bosperceel; toevallig ook in het bezit van dezelfde grondeigenaar. “We praatten er ook al jaren over”, vertelt voorzitter Koen Temmink. “In de wetenschap dat het Bosfeest vroeger altijd in het bos werd gehouden, komt er dan wel een gevoel van nostalgie naar boven.”
Het leek alleen teveel rompslomp om het bosperceel helemaal vrij te maken. Oftewel te ontdoen van allerlei struikgewas. Toch moest het er dit jaar – het is al weer de 48ste jaargang – maar eens van komen. En zo ging een groep van zo’n dertig vrijwilligers van alle leeftijden aan de slag. Tien weken lang, twee avonden in de week en op zaterdag. En het resultaat mag er zijn. Een mooie open plek in het bos met een bijzonder sfeervolle aankleding waarin hout de boventoon voert. “We hebben alles opgebouwd met hergebruik van allerlei oude materialen”, aldus de organisatoren die zich nu met een knipoog het meest duurzame feest van Salland noemen.
The Rousers brengt een show die grotendeels draait om Amerikaanse muziek. Dat natuurlijk met veel tempo, medleys en verrassende acts. DJ Hitch zorgt voor de verdere muzikale invulling van de avond. “We zetten meer in op de muziek voor de jeugd”, stelt Temmink die tegelijkertijd beaamt dat het Bosfeest altijd een mooie mix van jonge en oude bezoekers trekt. “En het slaat aan, want we zijn inmiddels al door de grens van de 500 kaarten heen gegaan. Dus wil je zeker zijn van een kaartje, ga dan als de sodemieter naar www.bosfeest-lierderholthuis.nl!” De entree bedraagt 11 euro.

Foto: The Rousers

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.