Bestuursakkoord Olst-Wijhe gepresenteerd

0233539_onderhandelaars_en_kandidaatwethouders.jpg
.

OLST/WIJHE – Coalitiepartners Gemeentebelangen Olst-Wijhe, CDA en VVD hebben op zaterdag 2 juli het bestuursakkoord ‘Focus en verbinding’ gepresenteerd. Met dit bestuursakkoord wordt de basis gelegd voor de bestuursperiode 2022-2026.

De wethouders zijn Marcel Blind (GB), Judith Compagner (CDA) en Hans Olthof (VVD). Marcel Blind en Hans Olthof hebben al ervaring opgedaan als wethouder in Olst-Wijhe en maken nu ook al onderdeel uit van het college. Judith Compagner, nu nog werkzaam bij Provincie Overijssel, is ook geen onbekende voor de gemeente, vanwege de rol als extern voorzitter die zij vervuld heeft.
De titel van het bestuursakkoord: ‘Focus en verbinding’ is niet voor niets gekozen. De aankomende periode kiezen de partijen ervoor focus aan te brengen in de taken van de gemeente. Daarbij houden de partijen vast aan de focus op wonen die al gesteld is en daarnaast wordt de focus gelegd op het ‘doen’. Uiteraard niet alleen letterlijk, ook figuurlijk, want naast het bouwen en wonen staat de gemeente voor een heel aantal andere belangrijke opgaven. Opgaven waarmee de partijen samen met alle partijen in de raad, het college en de ambtelijke organisatie, in verbinding met inwoners, bedrijven en (maatschappelijke) organisaties, aan de slag willen.

Voorrang

“Wij zijn trots op dit akkoord, waarvoor de basis is gelegd in de Strategische Raadsagenda”, zegt Ronnie Niemeijer, fractievoorzitter van GB. “Met alle partijen in de raad is die agenda opgesteld en geeft kaders mee aan de focus voor de komende raadsperiode en de manier waarop we met elkaar willen samenwerken.” Jolande Olthof, fractievoorzitter van CDA: “De Strategische Raadsagenda was voor ons een belangrijk middel om zo veel mogelijk tegemoet te komen aan de wens om met alle fracties samen te werken.” Armando Maglio, fractievoorzitter VVD voegt toe: “We hebben ervoor gekozen zorgvuldigheid in het proces en in het akkoord, voorrang te geven boven de snelheid. Doordat we ons niet hebben laten drijven door snelheid, hebben we enerzijds een mooi akkoord opgesteld en anderzijds de kans gekregen elkaar, en elkaars overtuigingen, beter te leren kennen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.