Benefietconcert popkoor Fitis voor ALS Nederland

0232674_HannoBos.jpg
.

WIJHE – Popkoor Fitis verzorgt op vrijdag 8 juli een benefietconcert in de Nicolaaskerk in Wijhe. De opbrengst komt geheel ten goede aan de Stichting ALS Nederland. Popkoor Fitis draagt het concert speciaal op aan Hanno Bos. Sinds acht jaar leeft de Wijhenaar met ALS.

Op het programma staat onder andere de compositie ‘House of Cards’ van pianist en componist Rob van Horssen, zelf ALS-patiënt. Met het werk bracht hij tot uitdrukking wat de diagnose met hem deed: zijn wereld stortte als een kaartenhuis in elkaar. Het popkoor heeft het werk voor deze gelegenheid bewerkt tot een kooruitvoering met pianobegeleiding. Daaromheen brengt Fitis een mix van populaire popmuziek, zoals nummers van Suzan & Freek, Dotan, Ed Sheeran, Adele, Keane en Coldplay.
Stichting ALS Nederland zet zich in voor het vinden van de oorzaak van en oplossingen voor de dodelijke zenuw- en spierziekte ALS. Om de oorzaak van deze slopende ziekte en een medicijn te vinden is er geld nodig, veel geld. Daarom organiseert Stichting ALS Nederland jaarlijks het sportieve evenement Tour du ALS met een beklimming van de Mont Ventoux. Doel is om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de strijd tegen ALS. Team ALS Hanno deed op 9 juni 2022 mee aan de tiende editie van de Tour du ALS. In totaal werd er die dag door alle deelnemende teams 1,6 miljoen euro opgehaald.
Aanvang is om 20.00 uur. Tickets (à 7,50 euro) zijn verkrijgbaar bij Primera Schippers. Kaartjes reserveren is mogelijk via website www.vriendennicolaas.nl/actueel. Daarnaast zijn er ook kaarten verkrijgbaar aan de kassa (zolang de voorraad strekt).

Foto: Hanno Bos en zoontje Tygo

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.