Zunnewendefestival bij Landgoed Schuilenburg

HELLENDOORN – Landgoed Schuilenburg in Hellendoorn vormt op vrijdag 24 juni de locatie voor het Zunnewendefestival. Het programma staat in het teken van streekcultuur en streektalen. De bezoekers kunnen kijken naar optredens van onder andere Höllenboer, Jan Henk de Groot, André Manuel & Rocco Ostermann en Nathalie Baartman. En er is nog veel meer.

Landgoed Schuilenburg, gelegen op het kruispunt van historische handelsroutes over land en over het water van de Regge, wordt voor die dag omgetoverd tot een prachtig festivalterrein met intieme speelplekken, knusse zitjes, foodtrucks met (streek)gerechten, optredens, kunst en cultuur, muziek en vertellingen. Al vanaf 14.00 uur is er van alles te doen voor het hele gezin, onder andere: schminken, spellen en spelen, schatgraven, Ice Acts en natuurlijk het optreden van Dolf Moed. Tussen 18.00 en 19.30 uur vloeit het gezinsprogramma over in het reguliere.
Het voormalig kasteelterrein, waar eens de machtige havezate Schuilenburg stond, omgeven door de slotgracht, biedt dan onder andere een podium aan Höllenboer. Nee, dat ene liedje spelen ze niet. Nee, ook niet als u het heel lief vraagt, maar wel prachtige liedjes en conferences. Jan Henk de Groot is bekend van liedjes als Mamme van Michel, Vuurtje kieken en Dubbelcassettedeck, allemaal in de streektaal. Cabaretier en muzikant André Manuel & muzikant Rocco Ostermann kennen elkaar al ruim dertig jaar, maar lieten nog nooit iets gezamenlijks horen. Daar kwam tijdens Oerol 2020 verandering in; samen stonden ze tien dagen lang op het podium van muziekcafé de Vijfpoort op Terschelling en lieten ze hun muzikale kwaliteiten samensmelten. De Twentse cabaretière Nathalie Baartman sluit het festival dit jaar af op haar eigenzinnige wijze. In het Twents.

Boottochten

Daarnaast zijn er meerdere kampvuurspeelplekken waar lokaal en regionaal bekende artiesten optreden: Herman Kampman, de broers Roo die een hele set in de streektaal spelen), Bert Jansen en Martije. Daarnaast zijn er aan de Regge optredens van verteller Jan Riesewijk en Tweeduuster (met mooie, gevoelige liedjes). In de avond zijn er ook korte boottochten om de Zunnewende vanaf het water te beleven. Dit met medewerking van Cornelis Kapitein en liedjeszanger Rob Bults.
Het Zunnewendefestival duurt van 14.00 tot 00.30 uur. Landgoed Schuilenburg is te vinden aan de Schuilenburgerweg 54 in Hellendoorn. Tickets kosten 18 euro (15 euro in de voorverkoop). Daarnaast zijn er ook VIP-tickets (à 49,50 euro) met extra arrangementen. De jeugd tot en met 16 jaar mag gratis naar binnen. Voor tickets zie www.ticketkantoor.nl/shop/Zunnewende2022. Voor meer informatie zie: www.zunnewendefestival.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.