Woningbouwplannen Aberson-terrein Olst gaan door

Woningbouwplannen Aberson-terrein Olst gaan door

OLST/WIJHE – De Raad van State heeft het bezwaar tegen de bouw van 66 woningen op de locatie van de voormalige Abersonfabriek in Olst afgewezen. Concreet betekent dit dat bouwbedrijf Nikkels verder kan met de plannen: het realiseren van 46 koopwoningen en 20 (sociale) huurwoningen voor SallandWonen.

Na de zomervakantie kan worden gestart met het slopen van de Abersonfabriek. Eind dit jaar wordt de bodem gesaneerd en begin 2023 gaat het archeologisch onderzoek van start, waarna het terrein bouwrijp wordt gemaakt. Het streven is om in het voorjaar van 2023 te starten met de bouw van de huurwoningen. “Natuurlijk wil je nu direct verder met de plannen. In verband met de laatste voorbereidingen, moeten we echter nog even geduld hebben tot na de zomervakantie om te slopen. Maar het is vooral goed nieuws dat we kunnen beginnen”, aldus Luuk Nikkels.
Geïnteresseerden voor een koopwoning kunnen zich aanmelden via www.nieuwbouwolst.nl. Informatie over de (sociale) huurwoningen van SallandWonen staat op www.sallandwonen.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.