Welkom bij Bepacom: Landelijk actief dankzij Sallandse nuchterheid

0231111_Bepacom-Willy_en_Herwin_Kemper_02.jpg
.

(Advertorial)

RAALTE – Noteer zaterdag 11 juni in uw agenda, want dan gaan de bedrijfsdeuren van Bepacom van 11.00 tot 15.00 uur voor u open. Daarmee krijgt u een unieke kans om te bekijken hoe dit bedrijf aan de Barkstraat 4 te Raalte werkt aan innovatieve besturingssystemen. Bepacom werd in 1995 opgericht door Willy Kemper en vanaf 1 januari 2022 is de leiding in handen van zoon Herwin. Bepacom telt momenteel ruim vijftig medewerkers die bij de talrijke opdrachtgevers onder andere geprezen worden om hun Sallandse nuchterheid. Niet te veel praten, maar aanpakken! Dat kenmerkt Bepacom.

In de afgelopen periode beleefde Bepacom twee hoogtepunten, het 25-jarig bestaan en de bedrijfsovername door Herwin. Helaas kregen deze mijlpalen weinig aandacht door de coronacrisis, maar dat wordt op de open dag van 11 juni helemaal goed gemaakt. Willy en Herwin Kemper kunnen belangstellenden dan eindelijk hun nieuwe pand tonen. Bij de realisatie hiervan in 2018 was Bepacom het eerste bedrijf in Overijssel met een volledig energieneutraal pand en daar vertellen vader en zoon Kemper graag over: “Ons huidige pand is ruim 3.500 vierkante meter groot en beschikt over de nieuwste technieken. Het kantoor en de bedrijfshallen zijn gasloos en via een gesloten bronsysteem en warmtepompen voorzien we het gebouw van verwarming en koeling. Alle elektriciteit voor verlichting, machines en apparatuur wekken we op met zonnepanelen. We zijn daarmee volledig gericht op de toekomst en er best trots op dat we dit gerealiseerd hebben.”

Van klein tot groot

Bepacom is al ruim een kwart eeuw actief met het ontwerpen, installeren en onderhouden van besturingssystemen. Directeur Herwin Kemper: “Met de door ons ontwikkelde besturingssystemen kunnen machines en installaties automatisch hun werk doen. We ontwerpen onder andere besturingen voor het ventileren en verwarmen van ziekenhuizen, laboratoria en andere grote gebouwen. Naast klimaatbeheersing zijn we ook actief in de industriële automatisering. Het kan daarbij gaan om een kleine besturingskast voor de aansturing van een kraan op een vrachtwagen, maar we ontwikkelen ook de aansturing voor een machinefabriek waar oliepijpleidingen worden gecoat. Van klein tot groot dus.”

Unieke kans

Er zijn niet veel Sallanders die weten welke activiteiten er binnen de bedrijfsmuren van Bepacom plaatsvinden. Willy Kemper heeft daar wel een verklaring voor: “We werken uitsluitend voor bedrijven en niet voor particulieren. Dat is wellicht de reden dat weinig Sallanders weten wat we doen. Maar daar gaan we op 11 juni verandering in brengen door iedereen die dat wil de gelegenheid te geven om te komen kijken. Bovendien laten we de bezoekers dan ook zien hoe mooi ons vak is, want ook wij hebben een tekort aan technische medewerkers. Op bijna elke functie kunnen we wel medewerkers plaatsen. Verder zijn we een erkend leerbedrijf voor zowel mbo- als hbo-stagiaires. Gelukkig blijven veel van deze stagiaires na hun studie bij ons werken en daardoor beschikken we over een jong en enthousiast team met heel veel kennis van de nieuwste technieken.”

Open dag

Bezoek de open dag op zaterdag 11 juni van 11.00 uur tot 15.00 uur en maak kennis met Bepacom, een sociaal, innovatief en maatschappelijk betrokken familiebedrijf waar met een jong team van vijftig enthousiaste medewerkers besturingssystemen voor mooie projecten door heel Nederland worden ontworpen en gemaakt. Bepacom heet u van harte welkom!

Fotobijschrift: Willy en Herwin Kemper zijn er trots op dat ze een volledig energieneutraal bedrijfspand hebben gerealiseerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.