Wandel je fit met de Raalte Wandel Challenge

0231124_FOTO_WANDELCHALLENGE.jpg
.

(Advertorial)

RAALTE – Donderdag 12 mei is de Raalte Wandel Challenge van start gegaan. Inmiddels zijn er alweer twee weken verstreken en is de deelnemersgroep gegroeid tot twintig wandelaars.

De Raalte Wandel Challenge is een initiatief van Voetencentrum Elferink en Sportbedrijf Raalte en is speciaal bestemd voor chronisch zieken of mensen met een verhoogd risico op een chronische ziekte. Deelnemers wandelen elke donderdag, ongeveer twintig weken lang, onder begeleiding om uiteindelijk een mooie afstand te kunnen lopen. Tevens lopen er ook enkele zorgprofessionals, zoals de fysio- en cesartherapeut en de praktijkondersteuners mee. Aangezien meerdere geïnteresseerden niet op de donderdagochtend kunnen meelopen, is er inmiddels ook besloten om met een dinsdagavondgroep te starten.
De eerste reacties van de deelnemers zijn: ‘Wat een leuk initiatief’; ‘Een mooie stok achter de deur om te kunnen gaan wandelen’ en ‘Wat fijn om andere mensen te leren kennen’. De twee initiatiefnemers, Tom Bloo en Maureen ten Hag, vinden het bijzonder leuk om te zien hoe snel er contacten ontstaan en gesprekken worden opgestart.
Naast het wandelen zijn er ook vijf themabijeenkomsten. De thema’s die besproken worden zijn: leefstijl, gezonde voet, bewegingsleer, voeding en slaap en ontspanning. Deze thema’s worden door verschillende zorgprofessionals toegelicht. Tijdens deze themabijeenkomsten krijgen de deelnemers tips over bijvoorbeeld het dragen van geschikte schoenen tijdens het wandelen of over hoe ze het beste een training kunnen opbouwen.

Voor meer informatie en/of aanmelding neem contact op met buurtsportcoach Tom Bloo via tom.bloo@sportbedrijfraalte.nl of podotherapeut Maureen ten Hag via m.berning@voetencentrumelferink.nl. Bellen kan ook. Tom Bloo is op werkdagen te bereiken op mob. 06 23508261 en Maureen ten Hag van maandag tot en met donderdag via tel. 0572 745050.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.