VVD Overijssel: ‘Gepresenteerde stikstofbeleid onacceptabel’

REGIO – “Het gepresenteerde stikstofbeleid vinden wij in deze vorm onacceptabel.” Dat zegt Wim Tutert, woordvoerder Landbouw en Natuur van de VVD Overijssel naar aanleiding van de ingediende motie over het stikstofbeleid van het kabinet tijdens het VVD-ledencongres van afgelopen weekend in Halfweg.

Daarmee probeerden de leden met een krappe meerderheid van 51 procent op de rem te trappen aangaande het stikstofbeleid. De fractie van VVD Overijssel heeft de motie gesteund. Deze motie roept de Tweede Kamerfractie en het kabinet op: ‘Doe Nederland dit niet aan. Laat stikstof niet alle progressie tegenhouden en ons land verstikken’. VVD Overijssel zegt dat het ‘gezonde boerenverstand’ heeft gezegevierd. “Dit is een goed signaal richting de landelijke politiek. We gaan de stikstofplannen beter uitwerken met meer nadruk op innovatie en op basis van feiten en metingen.”
Tutert: ‘’Eerst is nu de Tweede Kamerfractie aan zet, zij zullen de eventuele aanpassingen van het beleid moeten afdwingen, daarna hopen we dat er voor de provincies genoeg ruimte is om maatwerk te leveren. Wat VVD Overijssel betreft gaan wij dit samen doen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.