Ut Huus wil De Lange Slag en het Holstohus kopen van SallandWonen

OLST/WIJHE – Ut Huus wil sporthal De Lange Slag en het Holstohus kopen van SallandWonen. Doordat de hypotheekrente nu een stuk lager is dan vijftien jaar geleden, levert dit Ut Huus een jaarlijks voordeel op van 224.000 euro. Het college van B&W van Olst-Wijhe stelt voor de subsidie aan Ut Huus jaarlijks met dit bedrag te verhogen waardoor de welzijnsorganisatie kan investeren in een inhoudelijk programma en een financieel beter toekomstperspectief heeft.

De aankoopplannen maken onderdeel uit van een serie toekomstplannen van Ut Huus, die ook voorzien in duurzaamheidsmaatregelen, zoals het plaatsen van zonnepanelen om de energiekosten te beperken. Om de aankoop van de twee panden mogelijk te maken, staat de gemeente Olst-Wijhe garant voor Ut Huus. Het geld dat met de herfinanciering en met met energiemaatregelen wordt vrijgespeeld, wordt ingezet voor meer welzijn, programma en ondersteuning van het vrijwilligerswerk.

De plannen vloeien voort uit overleg tussen Ut Huus, SallandWonen en de gemeente Olst-Wijhe. Deze maatregelen en subsidies moeten Ut Huus, maar ook de gebruikers van de voorzieningen, meer zekerheid voor de toekomst bieden. “Meer geld voor inhoud en minder voor stenen”, zo laten de drie betrokken partijen weten.“Mooi dat door de samenwerking er een toekomstbestendige constructie is gevonden. Hierdoor kunnen het Holstohus en de Lange Slag nog beter ingezet worden voor ontmoeting, maatschappelijk werk, sport, cultuur en muziek.”, vertelt Hans Olthof, wethouder van de gemeente Olst-Wijhe. Anne Riemersma, directeur-bestuurder Ut Huus, is blij met deze ontwikkelingen. “Met het plan dat er nu ligt, kunnen wij ons weer volledig op de inhoud richten. De inwoners verdienen laagdrempelige voorzieningen met tal van activiteiten. Mede dankzij vrijwilligers en partners zien we nu al dat de levendigheid in de accommodaties toeneemt. Daar kunnen we nu nog meer een impuls aan geven. Ook jongeren krijgen daarbij alle aandacht”.De gemeenteraad neemt naar verwachting op 13 juni een besluit over dit collegevoorstel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.