Tuinman Jan Kroes postuum geëerd

0231943_JanKroes.jpg
.

HEETEN – Afgelopen zaterdag onthulde mevrouw Kroes in Heeten een naambord van haar overleden echtgenoot. De lange oprit aan de rand van het volkstuincomplex heeft de naam Jan Kroespad gekregen. Hiermee eert de Volkstuinvereniging Heeten de op 30 augustus 2021 overleden leermeester.

“Niet alleen in het dorp Raalte was Jan een sociaal meelevend mens; in Heeten gold hij decennia lang als een vooraanstaand tuinadviseur”, zo laat de volkstuinvereniging weten. “Jarenlang als vaste gastspreker op de ledenvergadering voorzag hij de tuinders van talloze praktische tips. Tijdens de rondgang langs de tuinen, steevast aan het begin van de zomer, trok steeds een peloton tuinders met hem op. Ze hingen aan zijn lippen. Of het nu ging over bemesting, gewasbescherming, aardappelrassen of teeltmethodes, Jan stond nooit met de mond vol tanden. Met het Jan Kroespad krijgt hij dan ook een postume hulde aan de rand van de moestuinen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.